Септември е световният месец за борба със сърдечно-съдовите заболявания, през който говорим повече за превенцията, диагностиката и лечението им.  29 септември е Световният ден на сърцето и начало на Световния конгрес по ехокардиография, които ще се провежда в периода 29 септември – 1 октомври 2023 г.


За втори път България има честта да бъде домакин на едно от най-големите и значими събития в областта на ехокардиографията и мултимодалната образна диагностика от световен мащаб. За пореден път лектор и модератор ще бъде и д-р Александър Носиков, кардиолог в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.

Той ще засегне темата за Ковид и последствията му върху сърдечено-съдовата системата при продължителен престой в интензивно отделение. Фокус ще постави и като лектор с темата за лечение на сърдечната недостатъчност с нов клас медикаменти след миокарден инфаркт. Също така ще чете за белодробна емболия и белодробна хипертония и оценка на дясното сърце в контекста на тези заболявания.

Конгресната програма в три дни с обучителни сегменти, водени от световни експерти в областта на ехокардиографията. Ще бъдат включени изследвания с ядрено-магнитен резонанс и компютърна томография на сърце. Очакват се над 1000 участници от цял свят присъствено и виртуално. Конгресът ще създаде възможност за взаимодействие и обмяна на опит между водещи учени и изследователи. Събитието ще бъде придружено от изложба на водещи компании в индустрията, като ще бъдат разгледани най-новите технологии.

 

Свързани отделения