"В глобален план населението напълнява, но по празниците всички ядат сякаш само тогава има храна" - казва диетоложката Енджи Касабие в сутрешния блок на bTV „Тази сутрин“. Тя дава и съвети как най-бързо да влезем във форма след празниците. 

"Всеки един от нас трябва да има имунитет и към храната. Важното е да се храним здравословно. Винаги ще има дни, в които ще надвишим количеството", категорична е тя. Тя самата си прави списък с ресторанти, където е храната е качествена. Но в магазина може да ни изкушават по-лъскавите опаковки. "Аз си избирам най-смачканата ябълка, не най-лъскавата и червена. Защото всичко, което е внос е поддържано с някаква химична реакция и със сигурност има много пестициди. Предпочитам български."

Тя е категорична, че екзотичните храни не ни вредят, но в България сме родени на място с много качествени плодове и зеленчуци и трябва да ги подбираме сезонно. 

Д-р Касабие сподели също, че вечер яде предимно супи, заради прекаляването през деня. Течните храни дават почивка на организма.  Защо тя е против диетите - вижте във видеото

Свързани отделения