След като през март тази година обновихме профилактичните пакети, които предлагаме (пакет за дамите до 45 г, за тези – над 45 г, както и за господата до 45 г и над 45 г), от скоро разработихме и нови пет, профилирани по заболявания.

Те са предназначени за пациентите със съмнения за или с вече установени:

сърдечно-съдови заболявания,

ендокринни и метаболитни заболявания 

урологични заболявания

гинекологични заболявания

Редовните профилактични прегледи спомагат за ранното откриване на болести и играят ключова роля в превенцията и управлението на хронични състояния.

Сърдечно-съдово здраве

Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртност в световен мащаб. През 2022 г в България по данни на НСИ заради тях живота си са загубили 70 860 души.

Редовните профилактични прегледи играят критична роля в предотвратяването и управлението им. Пакетът, който създадохме в тази посока включва:

преглед от кардиолог с ехокардиография,

преглед от ангиолог с еходоплер,

лабораторни изследвания: ПКК, автоматично, с 5 части диференциално броене, Липиден профил, Калий и Натрий (комплексно), Глюкоза, Креатинин, Урея, TSH.

Ранното откриване на рискови фактори като хипертония, висок холестерол и диабет позволява на лекарите да назначават подходящото лечение, както и да препоръчат промени в начина на живот, които могат да предотвратят развитието на сериозни сърдечни състояния като инфаркт и инсулт.

Женско Здраве

Женското здраве е област, която изисква специално внимание поради специфичните потребности на дамите. Редовните гинекологични прегледи са от изключително значение за ранното откриване на заболявания като рак на маточната шийка.

Пакет „Женско здраве“, който създадохме, включва:

преглед при АГ специалист с ехография на малък таз,

цитонамазка и

микробиология,

които могат да открият заболявания или възпалителни процеси в ранна фаза, когато лечението е най-ефективно.

Освен това, прегледите при гинеколог са важни за управлението на репродуктивното здраве, включително контрацепция и управление на менопаузата. Ранното откриване и лечение на състояния като ендометриоза и поликистозен овариален синдром (PCOS) могат значително да подобрят качеството на живот на жените.

Препоръчително е тези контролни изследвания да се провеждат поне веднъж годишно, ако пациентът няма заболявания, които налагат по-чест контрол и проследяване.

Мъжко Здраве

Мъжете също трябва да провеждат редовно профилактични прегледи за откриване на заболявания в ранна фаза. Ракът на простатата и ракът на тестисите например са две от най-честите онкологични заболявания сред силния пол, които могат да бъдат успешно лекувани, ако бъдат открити навреме.

Пакет „Мъжко здраве“ включва:

преглед при уролог с ехография на пикочо-половата система,

химично изследване със сухи тестове, комплексно 11 параметъра,

Седимент – ориентировъчен и

PSA total, посредством тест на урина.

Ендокринология

Ендокринологичните заболявания като диабет, хипотиреоидизъм и хипертиреоидизъм често се развиват бавно и могат да останат „скрити“ дълго време и сред двата пола. Именно тук е ролята на профилактичното посещение при специалист ендокринолог, съчетано със специфични лабораторни изследвания, благодарение на които ранното детектиране и последващо терапевтиране спомагат за овладяването на този тип заболявания, както и пречи за тяхното задълбочаване.

Тъй като има специфики, характерни за всеки пол, разработихме Ендокринни заболявания – Женски пакет, както и Еднокринни заболявания – Мъжки пакет.

Ранната диагностика и лечение на тези състояния могат да предотвратят усложнения като сърдечно-съдови заболявания, невропатия и други сериозни здравословни проблеми.

Редовните профилактични прегледи са ключови за поддържането на добро здраве и предотвратяването на сериозни заболявания. Те позволяват ранното откриване и ефективното лечение на множество състояния, подобрявайки качеството на живот и увеличавайки продължителността му. Независимо дали става въпрос за женско или мъжко здраве, сърдечно-съдово или ендокринология, профилактичните прегледи са инвестиция в бъдещето, благодарение на която да се радваме на дълъг и пълноценен живот с любимите си хора. 

За допълнителна информация не се колебайте да ни позвъните на *5544 с опция Сърдечно-съдов център