Скенер Варна

Апаратът е модел GE LigthSpeed на General Electric и позволява високоинформативни изследвания на бял дроб, черен дроб, бъбреци, панкреас, матка, пикочен мехур, стомашно-чревен тракт, както и на главен мозък и опорно-двигателен апарат. Резултатите се разчитат от висококвалифицирани лекари - специалисти по Образна диагностика.

В Аджибадем Сити Клиник Варна се правят и някои специфични изследвания като ангиография на съдове на мозъка и сърцето. Основни показания за прилагането й са стеснения или блокаж на съда, травми, аневризми, съдови малформации, дисекация на аорта и други.

Специалистите в клиниката извършват също виртуално колоноскопия – неинвазивно изследване на дебелото черво, което открива полипи и тумори, които са „скрити“ в гънките на червото. То се прилага също при пациенти с оплаквания от дебелото черво, които не желаят класическа оптична колоноскопия или в състояние, което не позволява провеждането й. Показано е също за хора, които са претърпели операция от карцином на дебелото черво за проследяване. Изследването се извършва с предварителна подготовка, за която можете да се информирате на регистратура в клиниката.

  • Защо се прилага контрастно вещество?

Някои от изследванията на органи и меки тъкани се провеждат с прилагане на контрастно вещество. То спомага да се разграничет изследваните части от тялото от околните тъкани и различаване на анормалните изменения. За това е необходимо преди изследването пациентът да има резултати за урея и креатинин. Лабораторното изследване се прави с вземане на венозна кръв и показва на изследващия лекар дали бъбреците работят нормално и ще изхвърлят контрастната материя рутинно.

  • Подготовка - какво е важно да знаете

Компютърната томография е рентгеново изследване - преди него се попълва информирано съгласие. Вашият лекар ще Ви уведоми каква подготовка е нужна за изследване на различните части.

При провеждане на изследване с контрастно вещество трябва изследване на урея и креатинин в рамките на 7 дни преди изследването.

Преди виртуална колоноскопия се провежда предварително прочистване и подготовка. Детайлни инструкции за диетата и приема на изчистващи медикаменти ще получите на регистратура в клиниката при записването на час.

Специалистите в клиниката във Варна са изключително опитни, с много квалификации, посветени на отделни медицински проблеми и изследването с компютърен томограф и с богата практика в диагностиката чрез този метод.