Д-р Евгени Влаев, д.м., ортопед

Д-р Евгени Влаев, ортопед-травматолог от София ще преглежда пациенти във Варна на 1 ноември 2024 г. Специалистът е част от екипа на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда в София и има значителен опит в модерно оперативното лечение на фрактури на прешлени, усложнения от травми на крайници, артроскопски операции на коляно. Прегледите ще се проведат в Аджибадем Сити Клиник Варна на ул. „Брегалница“ 1 със записване на час на тел. 0700 33 900 или 0892 20 20 80.

През август д-р Влаев беше част на екипа, който пръв в България осъществи операция на гръбнак с участието на изкуствен интелект. Чрез новата технология UniD Adaptive Spine Intelligence (ASi) беше изготвен имплант, строго персонализиран за случая. В резултат, операцията се характеризира с най-висока прецизност и предвидимост, а окончателните резултатите за пациентите са изключително добри. Тя бе извършена в Клиниката по ортопедия на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда в София.

Д-р Евгени Влаев е завършил медицина през 1995 г. в Медицинския факултет на Тракийския университет. Защитил е научно-образователна степен „Доктор по медицина“ и е преподавал като асистент, старши и главен асистент. Има специалност по „Ортопедия и травматология” и по „Обща медицина”. Усъвършенства се като лекар със специализации неколкократно в Залцбург и Виена, Австрия и е преминал едногодишна специализация в Москва, Русия по пластично- възстановителна хирургия и хирургия горния крайник. Преминал е обучение и сертификационния курс за “Артроскопска ставна хирургия”. Член е на Съюза на учените в България, MSF (Лекари без граница), MENSA, лекар на Българската Антарктическа експедиция 2010 г. Ортопед в МАЛ „Токуда Болница София” от откриването на лечебното заведение.