Д-р Нешкинска, д-р Керековска, д-р Райкова

Трима млади специалисти влязоха в екипа на Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна. Новите ендокринолози д-р Велина Керековска и д-р Ася Райкова са потомствени лекари, и вече с опит в лечението на метаболитни болести и състояния. Образни изследвания разчита и д-р Мария Нешкинска, рентгенолог, също продължение на лекарски фамилии.

Д-р Нешкинска е завършила Медицински университет Варна през 2012 г. Специализира педиатрия в УМБАЛ „Св. Марина“, а през 2018 г. придобива специалност „Образна диагностика“. Работи като рентгенолог последователно в УМБАЛ „Св. Марина“ и МБАЛ „Св. Анна“ – Варна. В Аджибадем Сити Клиник Варна д-р Нешкинска разчита изследвания на скенер/компютърен томограф и провежда ехография на коремни органи.

Д-р Велина Керековска е завършила с отличен успех Първа езикова гимназия във Варна с английски и немски език и Медицинския университет във Варна. От 2018 до 2023 г. е асистент по Ендокринология и болести на обмяната към Медицински университет-Варна и преподава на студенти по медицина в българо- и англоезично обучение. Има преминати стажове в университетски болници в Москва, Виена, Дрезден и Кьолн.
В Аджибадем Сити Клиник Варна д-р Керековска преглежда и консултира пациенти със захарен диабет, метаболитни нарушения и затлъстяване, заболявания на щитовидната и паращитовидните жлези, остеопороза, хипофизни, надбъбречни и гонадни нарушения. 
Провежда обучение на пациенти със захарен диабет. Има опит с употребата на сензори за продължително глюкозно мониториране.
Ендокринологични прегледи започна и д-р Ася Райкова. Тя извършва диагностика на заболявания на щитовидна и паращитовидна жлеза. Диагностицира и назначава лечение на пациенти със захарен диабет, затлъстяване, метаболитен, синдром. Има специален интерес към хормонални нарушения и поликистоза на яйчниците.

Д-р Райкова е магистър по медицина от Медицински университет-Плевен. През 2021 г. придобива специалност по ендокринология. Има преминати курсове по ехография на шийна област в Александровска болница-София, както и в Испания, Нидерландия и Италия. Завършила е и обучение за миниинвазивни манипулации в Плевен. Започва професионалния си път в МБАЛ-Добрич, където и се провежда специализацията й.

Ендокринолозите на Аджибадем Сити Клиник Варна работят в сътрудничество с Клинична лаборатория и сектор Образна диагностика, както и в партньорство със специалисти по кардиология, неврология, АГ, гастроентерология. Прегледите са със записване на час на тел. 0700 33 900, 0892 20 20 80 или онлайн https://acibademcityclinic.bg/varna/onlajn-uslugi/planirai-svoq-pregled