Доц. Стефанов прегледи

Съдовият хирург доц. Стефан Стефанов ще преглежда пациенти в Аджибадем Сити Клиник Варна на 13 май, събота. Специалистът ще приема пациенти с артериални заболявания: хронична артериална недостатъчност на долни крайници, стеснения на сънните артерии при мозъчно-съдова болест, артериална недостатъчност на горни крайници. Пациенти с остри и хронични лимфедеми и разширени вени също могат да потърсят мнението на специалиста. Фокус на доц. Стефанов са пациенти със захарен диабет, които страдат от „диабетно стъпало“.

Прегледите във Варна са само със записване на час и са платени. Можете да запазите час на тел. 0700 33 900 или 0892 20 20 80. Те ще се извършват в клиниката на ул. „Брегалница“ 1.

В прегледите е включена Доплерова сонография на артериите на цялото тяло и периферно измерване на артериално налягане. Доц. Стефанов дава препоръка за най-правилното лечение според индивидуалните проблеми на пациента в тон със съвременните световни тенденции в съдовата хирургия.

Основен фокус за доц. д-р Стефан Стефанов е лечението на съдовите заболявания при пациенти със захарен диабет. Той е въвел за първи път в България редица операции към артериите на ходилото при тези болни – т.нар. Дистални артериални байпаси. Защитил е дисертационен труд на същата тема през 2015 г.

Доц. Стефанов и неговият екип бележат рекордната статистика от над 600 извършени дистални байпаси на долни крайници за последните 10 години, предимно при пациенти с диабет, спасили от ампутация тези болни. В Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост в София са извършени първите и до момента единствени операции в България на аневризми на гръдната и коремна аорта, приети като най-сложните съдови интервенции.
Целта на съдовите специалисти в неговия екип е превенция на ампутациите при пациенти с критична исхемия на крайниците, най-често диабетици. За медиците няма безперспективни болни, а желание да се даде шанс за спасение на всеки пациент чрез прилагане на най-съвременните възможности в съдовата хирургия. Кредото на екипа на доц. Стефанов е: „ Да помогнем там, където другите не успяват“.

Лечението на мозъчно-съдовата болест е друг приоритет като оперативното лечение на сънната артерия се извършва успешно и с локална упойка при много възрастни пациенти или тежко болни.
Хирургията на артериите на коремните органи – бъбречни артерии, артериите на черния дроб (Синдром на Дънбар) и червата със стеснения или аневризми, се прилагат в клиниката с доказано висок успех.