Д-р Нина Хаясетдинова, АГ

Кога трябва да се посещава гинеколог? След колко време една двойка трябва да посети лекар, ако опитите за бебе са неусешни? Тези и други важни въпроси за плодовитостта на младите жени коментира д-р Нина Хаясетдинова, най-новият АГ специалист на Аджибадем Сити Клиник Варна в информационния портал Морето.нет.

Според лекарката първото посещение при гинеколог трябва да се случи след започване на половия живот. 

Д-р Хаясетдинова е работила в Латвия и Финландия и може да обобщи наблюденията си от опита там. "Проблемите са сходни. Когато една двойка води редовен полов живот и от 3 до 6 месеца бременност няма, това означава, че трябва да се посетят и гинеколог, и уролог. Проверяват се и двамата партньори. На всички мои пациенти с проблемно зачеване препоръчвам да се пусне и спермограма на мъжа, защото често се оказва, че при него има проблем", казва лекарката.

За нея като специалист е тревожно явлението, че млади жени са с изчерпан яйчников резерв. И то на възраст 28, 31 години. В тези случаи се пуска изследване на Антимюлеров хормон, който показва какъв е резервът.

В такъв случай не бива да се изпада в униние, тревоги и мрачни мисли, подчертава д-р Хаясетдинова. Съвременната медицина, която се прилага във веригата лечебни заведения Аджибадем Сити Клиник, дава възможности тези проблеми да се решат.

Вижте цялото интервю с д-р Хайсетдинова в Блога ни https://acibademcityclinic.bg/varna/blog/detaili/kakvo-prechi-na-mladite-zheni-da-imat-bebe

Свързани отделения