Проф. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология и Медицина на съня разказа за все по-често срещаните нарушения на съня, тяхната разновидност, диагностициране и лечение, както и за втората най-честа причина за смъртност в света - мозъчните инсулти, "Пулс", ТВ Канал 3, 9 октомври 2016 г.

 

Кога и какви вируси ни очакват през есенно-зимния сезон и какво можем да направим, за да се предпазим, разказ д-р Антонина Корчева, началник на Болнична хигиена и епидемиология в Токуда Болница София в интервю за новините на ТВ Евроком, 07 октомври 2016 г.

Какви са особеностите, предимствата и социалните ефекти на лапароскопската хирургия и как протича лапароскопската операция, разказа д-р Веселин Маринов, началник на сектор Минималноинвазивна и лапароскопска хирургия към Клиниката по чернодробно-жлъчна панкреатична и обща хирургия в Токуда Болница София за читателите на списание "Здравен журнал", октомври 2016 г.

Проф. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология в Токуда Болница София разказа за успеваемостта при лечението на инсулти и непрекъснатото подобрение на резултатите след лечение с тромболиза - "Последният ни анализ показа, че между 85 и 90% от всички наши пациенти с остър исхемичен мозъчен инсулт, са тромболизирани в рамките на 1 час или под 1 час, след идването им в болницата. За 2015 нашата клиника е лидер за България по отношение лечението с тромболизиращ медикамент, резултатите са изключително добри, като голяма част от пациентите ни са напълно фунuционално възстановени, а не инвалидизирани." - интервю за Clinica.BG, 03 октомври 2016 г.

Д-р Цветан Минчев, началник на отделението по Гръдна хирургия раззказа за най-честите заболявания, които подлежат на гръдна хирургия, факти за диагностиката и разпространението на белодробния рак, както и сложните операция, застъпени в практиката му, за предаването на Дарик радио - "Най-добрите лекари", Дарик радио, 23 септември 2016 г.

Д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология и Медицински директор на Токуда Болница София разказа за рака на простатата и най-съвременните методи за лечение в предаването на Дарик Радио - "Най-добрите лекари", Дарик радио, 20 септември 2016 г.

 

Кинезитерапевтите от отделението по Физикална и рехабилитационна медицина на Токуда Болница София - Мариана Попова и Денислав Спасов разказаха за Шрот терапията при деца и подрастващи с гръбначни изкривявания - сколиоза и мануалната терапия "Юмейхо", приложима при проблеми с кръста и гърба при продължителна "офисна" работа, телевизия Bulgaria On Air, 14 септември 2016 г.

Интервю с ръководителя на Детска хирургия към Клиниката по Чернодробно-жлъчна панкреатична и обща хирургия в Токуда проф. д-р Огнян Бранков, който отбелязва своя 70-годишен юбилей на 15 септември 2016 г, Surgery.BG

Д-р Виолетка Икономова, началник на отделението по Физикална и рехабилитационна медицина, която разказа подробно с какво се занимава този дял на медицината, кои са най-новите техники, процедури и апаратура и при какви проблеми може да се помогне с такива методи, вкл. едно от нововъведенията в отделението - т.нар. Шрот терапия при сколиоза - в предаването "Пулс" на Канал 3, 11 септември 2016 г.

Какви са признаците и на какво се дължи дефицитът на витамин B12 и връзката му с автоимунното заболяване пернициозна анемия, вижте от материала с д-р Исмаил Амин, началник на отделението по Хематология в Токуда Болница София, в. "24 часа", 9 септември 2016 г.

Защо е важна кинезитерапията след инсулт и каква рехабилитация се прилага след дискова херния можете да разберете от интервюто с д-р Виолетка Икономова, началник на отделение по физикална и рехабилитационна медицина в Токуда Болница София, в. "Доктор", 5-11 септември 2016 г.

Д-р Радин Цонев, началник на отделението по Гастроентерология в Токуда Болница София, разказа какво могат да причинят вредните хранителни навици и кога трябва да потърсим специалист, в. "Доктор", 5-11 септември 2016 г.

Проф. д-р Васил Червенков, началник на Клиника по Съдова хирургия в Токуда Болница София разказа за причините, симптомите и лечението на артериалните увреждания в интервю за в. "Доктор", 5-11 септвмври 2016 г.

При 15 до 20% от пациентите с камъни в жлъчния мехур състоянието се усложнява и се развиват камъни в жлъчните канали.Как се процедира в тези случаи, защо се стига до там, кои са най-новите методи за отстраняването им, разказва д-р Петко Карагьозов, началник отделение по Интервенционална гастроентерология в Токуда Болница София, Clinica.BG, 19 август 2016 г.

Д-р Владислава Косталевска, офталмолог в Очно отделение на Токуда Болница София разказа на какво се дължат вирусните конюнктивити през лятото - "проблемът не е нито в морето, нито в басейните, а в количеството хора на квадратен сантиметър и върлуващите през този период адено и ентеро вируси", Skener.NEWS, 10 август 2016 г.

Защо най-важни за бременността са първите 14 седмици разказва д-р Данаил Илиев, акушер-гинеколог в Токуда Болница София. "През тези седмици влиянието на вирусите и всякакви инфекции е особено сериозно и бъдещата майка трябва много да внимава. След това връзката между плода и матката става по-стабилна, а плацентата играе ролята на филтър и пази бебето.", Skener.NEWS, 8 август 2016 г.

Интервю с изпълнителния директор на Токуда Болница София г-н Илиан Григоров относно бъдещите планове на най-новата и най-голяма частна болнична структура у нас - Аджъбадем Сити Клиник. "Ще се стремим към създаване на интегрирана медицинска грижа, която да включва болнична и извънболнична помощ, заедно с продължително лечение. Медицината, която предоставяме, е на европейско и световно ниво, затова смятам, че брандът „Аджъбадем Сити Клиник” трябва да надхвърли пределите на България и да бъде припознаван като една сериозна водеща група в областта на здравеопазването в Европа, RedMedia.BG, 4 август 2016 г.

Кои са най-новите техники за отстраняване на "старческо перде", как да се лишим от досадните диоптри и какви новости в микрохирургията и лазерните корекции предлага офталмологията в наши дни, разказа д-р Алек Топов, началник на отделение по Офталмология в МБАЛ "Токуда Болница София", телевизия Bulgaria On Air, 3 август 2016 г.

Dr Tzvetan Minchev

Екипът на д-р Цветан Минчев, началник на Гръдна хирургия в Токуда Болница София, отстрани напълно безкръвно 5 см неврином под ключицата - операция, която се извършва за първи път по този метод у нас - вижте в статията в информационния сайт news.bg, 29 октомври 2014 г.  

За най-съвременните методи в хирургичното лечение на катаракта с фемтосекунден лазер, които от края на 2013 г. се прилагат в Токуда Болница София, както и за новостите и бъдещето на офталмологията в световен мащаб, разказа д-р Алек Топов, началник на отделение по Очни болести в Токуда, в-к Стандарт, 16 октомври 2014 г.

Д-р Васил Яблански, началник на отделението по Ортопедия и Травматология на МБАЛ "Токуда Болница София" посочи проблемите, с които се сблъскват лекари и пациенти в областта на ортопедията, "Най-добрите лекари", Дарик радио, 19 септември 2014 г.
  Д-р Васил Трайков, началник на отделение Електофизиология към Клиника по Кардиология в Токуда в интервю за тенденциите при сърдечно-съдовите заболявания по време на кардиологичен семинар в Охрид, Македония, Нова телевизия, 14 септември 2014 г.

Д-р Даниел Марчов от екипа на отделение Електрофизиология към Клиника по Кардиология в Токуда в интервю за модерното лечение на аритмиите и ежедневието му в ангиографската лаборатория, в-к Труд, 20 август 2014 г. 

Д-р Алек Топов, началник на отделението по Офталмология в Токуда Болница София, даде подробна информация за лечението на катаракта по най-новия и модерен начин - чрез фемтосекунден лазер. Новата машина е на разположение на Токуда Болница София от декември 2013 г. Вижте статията във вестник "Стандарт" (19 март, 2014 г.)

Историята на едно 6-годишно момиче, което получава нужното лечение точно навреме и напълно безплатно, и един всеотдаен лекар, неврохирург от Токуда Болница София - доц. д-р Христо Цеков, можете да прочетете от страниците на в-к Труд (13 март 2014 г.)
Д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология в Токуда Болница София разказа как трябва да се хранят бременните жени с включване по темата за здравословното хранене в предаването "Добро утро с БНТ2". Включване на живо -  55.45 мин. (11 март, 2014 г.)
Д-р Анелия Симеонова от Клиниката по Неврология и Медицина на съня в Токуда Болница София, разказа за най-честите нарушения на съня, тяхната диагностика и терапия, като се спря на едно от потенциално опасните състояния - обструктивната сънна апнея. Гледайте включването на живо в предаването Денят започва по БНТ1 ден преди Световния ден на съня - 14 март, който ще бъде отбелязван за седма поредна година. (13 март, 2014 г.)

Доц. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология в Токуда Болница София, разказа за рисковите фактори, превенцията и лечението на инсулт за "Най-добрите лекари" на Дарик радио (22 февруари, 2014 г.)

Клиниката по Кардиология в Токуда Болница София, начело с д-р Валери Гелев, обмени опит с белгийския специалист в инвазивната кардиология проф. Ги Хендрикс. Заедно с него екипите инвазивни кардиолози на японската болница показаха нови техники за отпушване на съдове чрез метода "ротаблация". Събитието бе отразено във в-к Преса (16 февруари, 2014 г., стр. 5)
Д-р Васил Трайков - началник на сектор Електрофизиология към Клиниката по Кардиология на Токуда Болница София, разказа за най-новите тенденции при лечението на абсолютната аритмия, в-к Преса (14 февруари 2014 г.)
  Д-р Анелия Дечева от отделението по Гастроентерология към Втора вътрешна клиника на Токуда Болница София даде медицинска гледна точка относно вегетарианството и последиците от него, вестник Преса, (07 февруари, 2014 г.)
Д-р Данаил Илиев, акушер-гинеколог в Отделението по акушерство и високорискова бременност на Токуда Болница София обясни причините за най-честите неразположения на бременните жени. Неговите полезни съвети за минимизиране на рисковете, по-лека и безпроблемна бременност, можете да прочетете във в-к Преса, (24 януари 2014 г.)
Доц. Светлана Бояджиева, психиатър в Центъра по хранителни разстройства на Токуда Болница София разаказа как крайното залитане по здравословното хранене може да се превърне в един от новите видове хранителни разстройства - орторексия, интервю във в-к Монитр (16 януари, 2014 г.)
Проф. д-р Радослав Гайдарски, водещ консултант и хирург в Клиниката по обща, чернодробно-жлъчна и панкреатична хирургия на Токуда Болница София изказа своето виждане по темата за заминаващите и оставащите лекари в България. Репортажът за предаването "120 минути" по бТВ, озаглавен "Виртузози със скалпела" включва и част от ежедневната работа в операционните блокове на Токуда Болница София (13 януари, 2014 г.)
Д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология в Токуда Болница София, разказа колко важна е профилактиката и какви грижи са необходими за недоносените бебета в предаването Денят започва по БНТ (13 януари, 2014 г.) 
  Как носителката на "Златен Хипократ" д-р Румяна Парапунова от Клиниката по Кардиология на Токуда Болница избра за свое призвание спасяването на сърца, за перспективите и възможностите пред младата лекарка, можете да прочетете във в-к Труд (9 януари, 2014 г.)
  За новия фемтосекунден лазер и най-новото в хирургията на катаракта, разказа д-р Алек Топов, началник на отделението по Офталмология на Токуда Болница София. Какви са предимствата и възможностите на най-съврменната апаратура, с която разполага Очно отделение на японската болница можете да прочетете във вестник Монитор (9 януари, 2014 г.)
  Как да се предпазим от грипа и какво представляват тазгодишните грипни вируси, разказа д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология в Токуда Болница София, като гост на предаването "Преди обед" на bTV (9 януари, 2014 г.)
Новият уред за транзиентна еластография (фиброскан), с който разполага отделението по Гастроентерология на Токуда Болница за секунди може да изследва функциите на черния дроб при съмнение за хронични хепатити, цироза, фиброза, хемохроматоза и др. Повече за апарата разказва д-р Радин Цонев, началник на Гастроентерологичното отделение в японската болница за в-к Монитор (31 декември, 2013 г.).  
Подробности за изследването транзиентна еластография (фиброскан), както и ценни съвети за предпазване на черния дроб по време на коледните и новогодишни празници, даде д-р Радин Цонев, началник на отделението по Гастроентерология към Втора вътрешна клиника на Токуда Болница, за читателите на в-к Монитор (31 декември, 2013 г.)
За сезонните болести, простудите и вирусните инфекции при децата, разказа д-р Димитър Златков, началник на отделението по Уши-нос-гърло на Токуда Болница, в интервю за в-к Монитор (28 ноември, 2013 г.)
Д-р Радин Цонев, началник на отделението по Гастроентерология към Втора вътрешна клиника на Токуда Болница в интервю за Капитал Здраве по темата за коварните вирусни хепатити, ранното откриване, диагностиката и лечението им (29 ноември, 2013 г.)
Доц. д-р Васил Червенков, началник на Клиниката по Съдова хирургия и Ангиология в Токуда Болница се включи в темата за разширените вени в материал за специалното издание на Икономедия - Капитал Здраве (1 декември, 2013 г.)
Д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология в Токуда Болница София, разказа за мъжките урологични заболявания, тяхната диагностика, лечение и особености в интервю за Капитал Здраве, 29 ноември, 2013 г.
Доц. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология и Медицина на съня в Токуда Болница София разказа за Синдрома на неспокойните крака (RLS) в интервю за в-к Доктор и Blitz.BG (26 ноември, 2013 г.
Токуда Болница София и д-р Алек Топов, началник на Офталмологично отделение, помогнаха на възрастна жена да възвърне зрението си. След репортаж на Нова телевизия, в който 79-годишният съпруг на жената продава гевреци, за да събере пари за операция, японската болница откликна за помощ. Д-р Топов извърши операция на катаракта, на незрящата вече Надежда, напълно безвъзмездно, включително лещата. Репортажът след операцията разказва подробности за благородното дело. (Здравей, България, Нова телевизия, 28 октомври, 2013 г.)
  Д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология в Токуда Болница София, разказа за злокачествените заболявания на простатата и какво ново лечение може да им предложи японската болница в световния месец за борба с рака на простатата - Movember за в-к Стандарт. (23 октомври, 2013 г.)
  Доц. д-р Кирил Драганов, началник на Първа хирургична клиника в Токуда Болница София разказа накратко защо липсват достатъчно медицински специалисти и как могат да бъдат задържани младите лекари у нас - интервю за "Денят започва" по БНТ (18 октомври, 2013 г.)
Екипите на Клиниката по Кардиология в Токуда Болница, начело с д-р Валери Гелев успяха да спасят крака на 62-годишен мъж, за който бе установено, че има запушвания на периферните съдове, дължащи се на т.нар. "диабетно стъпало". Използваният "ретрограден достъп" до кръвоносните съдове бе успешен като човекът успя да запази крака си и получи големи шансове за подобрение на сърдечносъдовото си заболяване. За случая разказаха във в-к Ретро и pik.bg (17-23 октомври, 2013 г.)
Доц. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология, разказа за особеностите на Синдрома на неспокойните крака за CredoWeb (15 октомври, 2013 г.)
Д-р Здравка Демерджиева, началник на Клиниката по Дерматология и Венерология разказа какви изследвания са необходими за установяване причините за заболяването алопеция ареата в "Граждански контрол" по News 7 от 10 октомври, 2013 г. Темата на предаването в опит за повече информираност отновно заболяването засяга трудностите на болните от алопеция, особеностите на заболяването и лечението.
Доц. д-р Галина Кирова, началник на Клиниката по Образна диагностика в Токуда Болница разказа какви са проблемите в нуклеарна медицина, лъчетерапия, радиобиология и медицинска физика у нас и по света по повод на наскоро провелия се 15-ти конгрес на Българската асоциация по радиология - в интервю за в-к Стандарт (3 октомври, 2013 г.)
Д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология в Токуда Болница разказа защо са важни ултразвуковите проследяващи изследвания при новородените в интервю за в-к Монитор, 26 септември, 2013 г.
Д-р Кремена Гроздева, детски гастроентеролог в Токуда Болница София разказа за типично летните негативни фактори, влияещи върху детския имунитет за вестник "Животът днес" (10-16 септември, 2013 г.)
  Д-р Васил Яблански, началник на отделението по Ортопедия и Травматология в Токуда Болница, разказа за особеностите на сколиозата, развитието при възрастни пациенти, и методите за диагностика и лечение пред вестник 24 часа (13 септември, 2013 г.)
Доц. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология и Медицина на съня на Токуда Болница София, направи обзор на случаите на инсулти в нашата страна, които намаляват благодарение на по-добрата профилактика в последните години, (в-к 24 часа със статия, посветена на интересни случаи на поведение след инсулт - 20 септември, 2013 г.)
Д-р Лъчезар Лозанов, началник на отделение Ендокринология и болести на обмяната към Първа вътрешна клиника на Токуда Болница разказа за симптомите, факторите и нуждата от профилактика при нарушена функция на щитовидната жлеза в интервю за в-к Животът днес (3-9 септември, 2013 г.)
Доц. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология и Медицина на съня в Токуда Болница София разказа за особеностите, причините и начините за лечение на Синдрома на неспокойните крака в интервю за в-к 24 часа, 8 септември, 2013 г.
Д-р Виолетка Икономова, началник на отделението по Физикална терапия и рехабилитация на Токуда Болница София разясни за благотворното влияние на морската луга при ставни заболявания, в-к 24 часа, 30 август, 2013 г.
Д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология на Токуда Болница София, разказа как беше отстранен огромен камък от бъбрека на пациент чрез миниинвазивна безкръвна операция, в-к Доктор (26 август - 3 септември 2013 г.), Blitz.BG (3 септември, 2013 г.)

Д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология на Токуда Болница говори за летните вируси и инфекции при децата в "Най-добрите лекари" на Дарик радио, 16 август, 2013 г.
Проф. д-р Боян Лозанов, началник на Клиниката по Ендокринология и Нефрология на Токуда Болница София за рисковите фактори и лечението на Хипотиреоидизъм, Health.bg, 8 август, 2013 г.
Проф. д-р Николай Цанков, консултант в отделението по Дерматология и Венерология - за връзката между консумирането на определени храни и някои кожни заболявания, в-к Труд, 8 август, 2013 г.
Проф. д-р Симеон Стойнов, началник на Клиниката по Гастроентерология и Пулмология на МБАЛ Токуда Болница София разказа за чревните инфекции през лятото и диагностицирането на хеликобактер пилори в интервю за в-к Доктор (29 юли - 5 август) и Blitz.bg (2 август, 2013 г.)
Д-р Васил Трайков, началник на отделението по Електрофизиология към Клиниката по Кардиология на Токуда, разказа как жена на 50 г. бе излекувана от тежка форма на аритмия с помощта на катетърна аблация, в-к Доктор (29 юли - 5 август, 2013 г.), Blitz.bg
Как се отстраняват големи камъни в бъбреците и какви са съвременните методи за лечение на бъбречно-каменна болест и техните предимства, интервю с д-р Калоян Давидов, CredoWeb, 18 юли, 2013 г.
  Д-р Анелия Симеонова от Клиниката по Неврология на МБАЛ "Токуда Болница София" за опасностите на обструктивната сънна апнея, възможностите за лечение и безплатните прегледи, които бяха организирани в Токуда - в сутрешния блок на БНТ "Денят започва", 10 юли, 2013 г.
 

Д-р Славомир Кондов и екип на отделението по Неврохирургия на Токуда Болница отстраниха 4 тумора на мозъка в рамките на 1 операция, bTV news, 5 юли, 2013 г.

  "4 мозъчни тумора отстранени едновременно от 56-годишен мъж в Токуда Болница", вестник Труд, 5 юли, 2103 г.

Д-р Светослав Саджаклиев, началник на отделението по Гастроентерология към Втора вътрешна клиника в Токуда за предпазването от рак на дебелото черво, интервю за вестник "Марица", 4 юли, 2013 г.

"С най-модерния апарат за лечение на сърдечно-съдови заболявания вече разполагат пациентите на Токуда. С негова помощ в Клиниката по Кардиология се извършват редица иновативни процедури, като поставянето на нов вид стентове - биорезорбируеми, което представиха д-р Джордж Сиянос и д-р Валери Гелев", вестник Стандарт, 1 юли, 2013 г.

Четвъртата "революция" в инвазивната кардиология е вече в "Токуда" - за откриването на най-модерния ангиограф и имплантирането на биорезорбируеми стентове, информационна агенция БГНЕС, 29 юни, 2013 г.
Д-р Иван Богданов от Клиниката по Дерматология и Венерология на Токуда Болница говори за опасностите за здравето, които крият басейните през лятото - Преди обед, bTV, 25 юни, 2013 г.
Д-р Васил Трайков, началник на отделението по Електрофизиология към Клиника по Кардиология в Токуда, разказва за модерното лечение на ритъмно-проводни нарушения на сърцето в предаването "Духът на здравето" по bTV, 23 юни, 2013 г.
  Д-р Васил Трайков и екип на отделението по Електрофизиология на МБАЛ "Токуда Болница София" излекуваха жена, която от 20 години има тежка форма на аритмия. За приложената модерна интервенция и детайли по прилагането и - вестник Монитор, 20 юни, 2013 г.
За професията на кардиохирурга, за ежедневните операции и за това как функционира едно отделение по кардиохирургия - очерк за д-р Димитър Николов, началник на Кардиохирургия в МБАЛ "Токуда Болница София", вестник Стандарт, 20 юни, 2013 г.
  Доц. д-р Маруся Лилова, началник на Клиниката по Педиатрия в МБАЛ "Токуда Болнца София" говори за нощното напикаване при децата в сутрешния блок "Преди обед" на bTV, 18 юни, 2013 г.
Д-р Валери Гелев, началник на отделението по Кардиология, беше гост в рубриката "Часът на здравето" на предаването "Денят отблизо" с Мария Андонова и разказа подробно за новостите при лечението на исхемична болест на сърцето, БНТ, 7 юни,2013 г. 
Д-р Димитър Николов, началник на Отделението по Кардиохирургия застава във фокуса на рубриката "Код Хипократ" в предаването "Духът на здравето" по bTV, 26 май, 2013 г.
Д-р Иван Богданов от Клиниката по Дерматология и Венерология - за брадата и връзката и с по-доброто здраве на мъжете, "Преди обед", bTV, 23 май, 2013 г.
, Проф. д-р Симеон Стойнов – Началник Клиниката по Гастроентерология и пулмология в Токуда Болница: Как да се предпазим от заразяване и кои са съвременните щадящи методи за установяване на Хеликобактер пилори, "Преди обед", bTV, 16 май, 2013 г.
Доц. д-р Кирил Драганов, началник на Първа хирургична клиника в МБАЛ "Токуда Болница София" за заболяванията на черния дроб и панкреаса в предаването "Най-добрите лекари", Дарик радио, 10 май, 2013 г.
Проф. д-р Боян Лозанов, началник на Клиниката по Ендокринология и Нефрология и д-р Лилия Димитрова, акушер-гинеколог и репродуктивен специалист във Виена Ин Витро Център за заболяванията на щитовидната жлеза и връзката им с безплодието при жените, bTV Новините, 10 май, 2013 г.

Доц. д-р Иван Стайков, д.м., началник на Клиниката по Неврология на МБАЛ "Токуда Болница София" говори за инсулта в предаването "Най-добрите лекари" по Дарик радио, 3 май, 2013 г.

Д-р Светлана Бояджиева, психиатър в Центъра за лечение на хранителни разстройства към Токуда Болница - за анорексията, в-к 24 часа, 26 април, 2013 г.

Д-р Лилия Димитрова, специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина във "Виена Ин Витро Център": За партньорската вътрематочна инсеминация, www.puls.bg, 25 април, 2013 г.

Д-р Веселина Колева, началник на Клинична лаборатория в Токуда Болница: Какви са клиничните показатели, на които човек трябва да обърне внимание преди да започне диета, на живо от Клинична лаборатория в предаването "Още нещо", News7, 19 април, 2013 г. (включване на живо - от 4 мин.)

Д-р Вяра Константинова от отделението по Неонатология участва в дискусия за синдрома на Даун в предаването на bTV "Духът на здравето", 7 април, 2013 г.
Доц. д-р Иван Стайков, д.м., началник на клиниката по Неврология на "Токуда Болница София" за сънната апнея, хъркането и лечението на проблема - Новините на Нова Телевизия, 5 април, 2013 г.
Чл. кор. проф. Николай Цанков, консултант на Клиниката по Дерматология и Венерология в Токуда Болница: Мнение за връзката на оплешивяването със сърдечно-съдови заболявания - Новините на Нова Телевизия, 5 април, 2013 г.

Д-р Алек Топов, началник на отделението по Офталмология на "Токуда Болница София" разказва за операцията на катаракта - интервю за в-к "Монитор", 4 април, 2013 г. 

Слушайте д-р Валери Гелев, началник на Клиника по Кардиология в МБАЛ "Токуда Болница София" за съвременните методи в инвазивната кардиология и безценната й роля за спасяването на човешки животи - Най-добрите лекари, Дарик радио, 18 март, 2013 г.
Нов апарат за изследване на слуха при недоносени бебета дариха на отделението по Неонатология в Токуда - Информационна агенция Стандарт, 14 март, 2013 г.

Проф. д-р Симеон Стойнов, началник на Втора вътрешна клиника, за лечението на анорексията - репортаж по БНТ, 9 март, 2013 г.

 

Как да разпознаем симптомите на проблем с щитовидната жлеза - интервю с д-р Лъчезар Лозанов, началник отделение по Ендокринология, 25 февруари, 2013 г.

Д-р Радка Масларска - началник на отделението по Неонатология, за драстично намаления брой на пациентите, които имат право да приемат болниците, в които се лекуват недоносени бебета и деца със сериозни здравословни проблеми - интервю в предаването "Най-добрите лекари", 23 февруари, 2013 г.
Гледайте д-р Лъчезар Лозанов - Началник на отделение по Енфокринология в МБАЛ "Токуда Болница София" в предаването Преди обед на bTV с много полезна информация за остеопорозата, кои са застрашени от нея и кога трябва да търсим специализирана помощ, 12 февруари, 2013 г.
Д-р Красимир Орешков - началник на отделението по Медицинска онкология на Токуда, в което по клинични пътеки се извършва лечение на онкоболни пациенти, пред БНТ за загрижеността на специалистите при проблемите с доставките на онколекарствата в момента, 24 януари, 2013 г.
Как да се предпазим от грип и какви могат да бъдат усложненията от него - вижте съветите на Проф. д-р Елисавета Петрова, ръководител сектор Превантивна медицина в bTV новините, 16 януари, 2013 г.
 

Вижте интервю с Изпълнителния директор на Токуда Болница - д-р Явор Дренски за японския модел в грижата за пациентите и управлението и новоразкритите структури в лечебното заведение - в. Стандарт, 15 януари, 2013 г.

Гледайте Доц. д-р Георги Христов, ръководител на сектора по Алергология в Токуда Болница София, в предаването на bTV за алергиите и новите методи за диагностиката и лечението им, 07 януари, 2013 г.
Гледайте д-р Михнев от Клиниката по Неврология на Токуда Болница София по bTV в предаването Преди обед, както и видеото от Лабораторията за Медицина на съня на Токуда, също излъчена в предаването, 3. януари, 2013 г.
Днес д-р Калоян Давидов - началник на отделението по Урология на Токуда Болница София - беше гост на bTV в предаването Преди обед по темата "Студеното време и цистита. Съвременна диагностика и лечение на цистит". Гледайте участието на д-р Давидов тук, 18.12.2012 г.
Токуда награди най-добрия студент по медицина за 2012 и категоричния носител на титлата Студент на годината и бъдещ лекар Васил Тосков. Вижте цялата церемония на economy.bg, 08.12.2012 г.
Слушайте началника на отделението по Ортопедия и травматология на Токуда д-р Васил Яблански, който беше днес гост в предаването на Дарик радио "Най-добрите лекари", 08.12.2012 г.
Министър Десислава Атанасова връчи награда „Малкият принц”  на болница „Токуда” за иновативност в лечението на аутизъм, 08.12.2012 г.
Доц. д-р Иван Стайков, дм - началник на Клиниката по Неврология на МБАЛ "Токуда Болница София", пред в. Монитор за повишения риск от инсулт през студените месеци, 07.12.2012 г.
За нашия център за хранителни разстройства по БНТ, 16.11.2012 г.
Д-р Алек Топов за Хелт БГ и в. Животът днес за съвременните методи за лечение на очните заболявания в Токуда, 15.11.2012 г.
Токуда откри първия у нас Център за лечение на хранителни разстройства - отразяването по Дарик радио, 15.11.2012 г.
Доц. д-р Васил Червенков - началник на Клиниката по съдова хирургия и ангиология в Токуда Болница София - за това, колко българи страдат от заболявания на съдовете и какви са съвременните методи за лечение, 07.11.2012 г.