50 двойки с репродуктивни проблеми ще получат безвъзмездни консултации от водещия европейски специалист в репродуктивната медицина проф. д-р Хайнц Щромер през първите дни на ноември. Това обяви самият той по време на откриването на първата австрийска клиника за лечение на безплодието - Виена Ин Витро Център в МБАЛ „Токуда Болница София”.  Двойките ще могат да се записват от утре на тел: 02/420 0279.

Допълнително в периода между 22 и 26 октомври ще бъдат извършени 70 безплатни спермограми на мъже с установени нарушения или на такива, желаещи профилактично да  проверят своите  репродуктивни възможности.

Лентата бе прерязана от д-р Такао Сузуки – вицепрезидент на Токушукай Медикъл Корпорейшън, д-р Явор Дренски – изпълнителен директор на Болница Токуда и медицинския директор и основател на клиниката проф. Хайнц Щромер. След тържествен водосвет възможностите и оборудването на клиниката бяха демонстрирани пред официалните гости и представители на пациентските организации. Най-малкият гост бе двегодишно момиченце от България, дете на благодарна пациентка на проф. Щромер, преминала лечение в центъра му във Виена.

Виена Ин Витро Център е част от австрийска верига клиники по репродуктивно здраве. Проф. Щромер, който е медицински директор на центъра в Токуда е създател на редица съвременни техники в областта на асистираната репродукция, които водят до висок процент на реализирани бременности. В България за първи път ще бъде приложен австрийски протокол, който ще гарантира постоянство на качеството и защита на пациентските данни.

Центърът е разположен на 400 кв.м. площ на 9ти етаж на Токуда Болница. Цветовете, формите и стилът на клиниката са подбрани така, че да осигуряват  психологическия комфорт на двойките. Обособени са зали както за процедури, така и за възстановяване, а лабораториите са оборудвани с последен модел апаратура. Екипът на центъра се състои от 9 души под ръководството на австрийския професор.

Контакти на Виена Ин Витро Център:

Токуда Болница София, 9ти етаж

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б

"Хладилника", 1407 "Лозенец"

www.vienna-ivf.com

Телефон на центъра: 02/ 4200 279

Токуда Болница Централа: 02/ 403 4000

По имейл: office@vienna-ivf.com