Малката Мая и щастливата майка бяха изписани днес от Родилното отделение на японската болница

Таня Стивасарева изживява един от най-щастливите мигове в живота си, когато на бял свят се появява Мая – първата и рожба, която става възможна, благодарение на кампанията „Повече българчета за България”. Мая проплака за първи път в Токуда Болница София под зоркото око на д-р Данаил Илиев и всеотдайните акушерки и сестри на отделенията по Акушерство и Неонатология. Тя тежи 3 кг, висока е 49 см, и дори вече се усмихва чаровно. Радостната майка благодари за прекрасната работа на родилните екипи в японската болница преди да отпътува за дома със своето малко съкровище.

За Таня това е четвърти опит за осъществяване на ин-витро процедура, за щастие успешен. След 3 безуспешни опита в продължение на 5 години, почти обезверена, миналата година тя се регистрира в кампанията на предаването „Тройка на разсъмване” и след като печели безплатна процедура, радостта най-накрая я спохожда.

Таня и нейният съпруг са първата двойка за тази година, която успява да осъществи дадения им шанс и да се сдобие със собствена рожба чрез благотворителната кампания. Още 21 щастливци бяха изтеглени преди няколко месеца в ефира на радиото и са готови да започнат опити за сбъдване на мечтите си за собствено дете. На тегленето присъстваха представители на партньорите на инициативата от фондация „Искам бебе” и участващите центрове за ин-витро процедури, един от които е Виена Ин Витро Център, открит през октомври миналата година в Токуда Болница София.

Трогнати от историята и перипетиите на Таня до успешното зачеване, банката за стволови клетки Биохеленика също реши да направи жест като подари на майката безплатно съхранение на стволови клетки от пъпната връв на малката Мая за период от 20 години.