Бебета са добре и са адаптират много бързо

Тризнаци проплакаха за първи път в Родилно отделение на Токуда. Бебета се родиха през една минута от 8.53 до 9 без 5 сутринта след оперативно раждане, по време на което за майката и тризнаците отговаряше 9-членен лекарски екип на японската болница.

Рая, Поли и Иво имат следните мерки: Рая е родена първа и е висока 49 см, тежи 1990 гр., Поли е висока 47 сантиметра и тежи 2070 гр., а Иво е висок 46 см и тежи 2030 гр. В момента те са под грижите на неонатолозите и са настанени в термо легла за по-бърза и качествена адаптация.

„Всяко едно от децата е с родилно тегло приблизително два килограма, което е изключително важен показател за тяхното здравословно състояние и зрялост. Те са родени преди термина, но са много добре проследени от д-р Иван Сигридов по време, което позволи раждането да протече нормално и без усложнения”, категорична е д-р Радка Масларска – началник на отделението по Неонатология на Токуда Болница София.

Двете момиченца и момченцето бяха посрещнати от 9-членния екип на Родилно отделение, Неонатология и Анестезиология. Специалистите, които се погрижиха раждането да протече спокойно и без усложнения за майката и бебетата са: акушер-гинеколозите д-р Бойко Димитров и д-р Иван Крумов, акушерка Ирина Тодорова, неонатолозите д-р Александрова, д-р Дуковска и неонатологичните сестри Елена Борисова и Зоя Луканова, анестезиолог беше д-р Велева, а анестезиологична сестра - Ели Морехон.

Радостната новина за раждането на тризнаците дойде в навечерието на 8-та годишнина на японската болница, което е най-големият подарък за всички медицински екипи и служители на Токуда Болница София. Утре в 11 часа в централното фоайе на лечебното заведение ще бъде тържествено отбелязан осмия рожден ден на болницата в присъствието на официални лица, партньори и приятели на екипа на Токуда.