Общо 11 до този момент са лекуваните в специално създаденото изолирано звено за коронавирус

Две жени и един мъж вече са изписани в отлично общо състояние след лечение в отделението за коронавирус в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Още двама пациенти са в много добро състояние и чакат втора отрицателна проба от PCR тестовете им, която да потвърди липса на COVID-19. Общо 11 са пациентите, лекувани в специално създаденото отделение, по-голямата част от които са приети с пневмонии, различна степен на дихателна недостатъчност и придружаващи заболявания. Една пациентка е на апаратна вентилация. 

За да отговори на необходимостта от лечебни бази в страната, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда създаде специално изолирано звено за лечение на COVID-19 инфектирани, в което обединяват усилия екипи от няколко отделения. Напълно оборудвани с костюми и специализирани лични предпазни средства специалисти по Вътрешни болести - най-вече пулмолози, но също така гастроентеролози, ендокринолози и кардиолози, както и анестезиолози-реаниматори, участват в лечението на пациентите. Отделението е изолирано от всички останали по всички стандарти и предписания за добра практика при терапия на инфекциозни болести. 

Пациентите се лекуват по най-новите възприети алгоритми на национално и световно ниво. Повечето от болните са с различни съпътстващи заболявания, включително онкологични заболявания, хронична хемодиализа, сърдечно-съдови заболявания, някои от които в напреднал стадий и тежка форма. Екипите работят на смени в непрекъснат 24-часов режим, като не напускат болницата. 

Създаденият режим на достъп и специални мерки за безопасност позволяват на останалите пациенти в Болница Токуда да провеждат лечението, от което имат нужда, безопасно и сигурно. Потоците за пациенти, подозрителни за коронавирус, и всички останали, са разделени.

Повече подробности за извънредните мерки в болницата и допълнителна информация за специални групи пациенти, можете да прочетете тук>>