Д-р Дренски, д-р Сузуки, г-н Котис и д-р Симеонов прерязаха лентата на новата структура

 Токуда откри първото у нас болнично международно крило

 Японската болница отбеляза 5 години със стратегичска инвестиция в посока медицински туризъм и разширяване на достъпа до качествено лечение  

МБАЛ „Токуда Болница София” отбеляза 5 години от откриването си на официална церемония днес в присъствието на официални лица и посланици. Честването започна с изпълнение на японски песни от Детския радио хор. Поздравителни адреси изпратиха президентът, министърът на здравеопазването, БЧК, БАЗПГ и др. Годишнината бе посветена на бъдещото международно развитие на японската болница в световен план.  Ръководството на Токуда преряза и лентата на първото по рода си в България Международно отделение. 

Утвърждаване на Токуда като болница на първия избор за медицински туризъм си пожелаха д-р Такао Сузуки – изпълнителен директор на инвеститора Токушукай, г-н Такис Котис – ръководител на партньорството между Токуда болница и Университета в Кеймбридж и българското ръководство в лицето на д-р Явор Дренски и д-р Георги Симеонов.  

За 5 години Токуда предостави медицински услуги на 1 006 000 души. „Нашата стратегия на този етап от развитие е разширяване на достъпа на пациентите до съвременно лечение и утвърждаване в международен план”, заяви изпълнителният директор на Токуда д-р Явор Дренски. Той добави, че Токуда е предпочитаното лечебно заведение от чуждестранните граждани в региона. Повече от 8000 пациенти от други държави избраха да се лекуват при нас - 400 от САЩ, 800 от Канада, 1000 от ЕС, 350 от Русия и ОНД, 200 от Близкия Изток, уточни д-р Дренски. 

„Международното крило е уникално като организационен модел, изградено в съответствие с най-добрите световни практики и ноу-хау на японския инвеститор Токушукай и Университетската болница в Кеймбридж. Обособени са 18 модерно оборудвани стаи с индивидуален дизайн”, съощи д-р Георги Симеонов – изпълнителен директор на ДКЦ „Токуда” и ръководител на новата структура след прерязването на лентата. Той уточни, че тук пациенти от цял свят ще бъдат обслужвани с уважение към културните им специфики и потребности. Подбран е екип, владеещ чужди езици, с международен опит, специално обучен за персонализирана грижа. 

Международното крило е създадено в отговор на увеличаващия се интерес към България като дестинация за медицински туризъм. Глобализацията и свободният достъп до информация даде възможност на милиони хора да пътуват, за да получат диагностика, лечение и рехабилитация в държави с модерни бази, високи технологии, квалифициран персонал и конкурентни цени.

 Снимки от Международното крило на МБАЛ "Токуда Болница София"

 

 

 

Снимки от церемонията и международното крило можете да видите на www.facebook.com/tokudahospital

 Болницата получи поздравителен адрес от Президента на Република България

 

Поздравителен адрес от Министъра на Здравеопазването

 

Поздравителен адрес от Български Червен Кръст

Поздравителен адрес от Българска Асоциация на Професионалистите по Здравни грижи