Заради изречени лъжи в предаването Тази сутрин на БТВ МБАЛ „Токуда Болница София” предприема незабавни действия за защита на правата си по съдебен ред и ще заведе дела срещу д-р Стойчо Кацаров и г-н Салко Писин.

Изказването на неистини в национален ефир цели да урони престижа и доброто ни име на фона на качествена и цялостна медицинска помощ, оказана на неизлечимо болен пациент в последен стадий на злокачествено заболяване.

МБАЛ „Токуда Болница София” няма да допусне чрез неверни твърдения и откровени инсинуации да се влияе върху обществото и чрез оклеветяване на най-голямата частна единствена японска болница в България да се злоупотребява с правото на сводобен избор на пациентите.

Ръководството на Токуда няма да толерира този и всякакви други опити за безпочвени и необосновани обвинения към лечебното заведение и професионалистите, които денонощно работят в името на човешкото здраве.

МБАЛ „Токуда Болница София” ще използва всички законови мерки, за да защити своята репутация и доброто име на екипа си.  Правим това в името на българските граждани и повече от един милион пациенти, които са открили в Токуда Болница надежда, подкрепа и професионализъм.

Екипът на Токуда предварително благодари на всички, които вярват в нас и ни се доверяват за подкрепата!