На ежегодния конкурс „Студент на годината 2012”, който се проведе под патронажа на Министъра на образованието Сергей Игнатов, бяха отличени най-успешните студенти в 10 области на образованието. Голямата награда получи Васил Тосков, студент по Медицина в Медицински университет – Пловдив.

На бъдещия медик Токуда Болница предостави договор за работа в лечебното заведение с възможност за допълнителна квалификация в болниците на Токушукай Медикъл Корпорейшън в Япония. Наградата беше връчена лично от Изпълнителния директор на Токуда д-р Явор Дренски.

 


Васил Тосков  е студент във втори курс и освен с отличен успех, се откроява и с активно участие в международни научни семинари и конференции. Младият лекар вече има собствени научни публикации, а след като заслужено спечели приза за Студент на годината – и възможност за успешна професионална реализация.

Отличието Студент на годината в категория Здравеопазване беше присъдено на Албена Атанасова – студентка в Медицински университет – София, чиято специална награда е стаж в Токуда Болница.

Призът в категория Здравеопазване беше връчен от Министър Десислава Атанасова. „Вие сте лицето на България и подобни конкурси ви стимулират да усвоявате нови знания и да се развивате като личности. Това е най-важната инвестиция за всеки човек”, сподели Министър Атанасова в обръщението си към отличените студенти.