Да поздравят японската болница дойдоха лично заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, посланици, представители на съсловни и пациентски организации

Днес Токуда Болница София отбеляза своя осми рожден ден със стилно празненство във фоайето на болницата. С тържествена встъпителна реч изпълнителният директор д-р Явор Дренски откри събитието точно в 11 часа. Той представи успехите и постиженията на болницата през изминалата година и разкри част от новите планове за развитието и. Към него се присъедини и медицинският директор д-р Калоян Давидов, който поздрави добрата работа на своите колеги и направи резюме на предстоящите проекти.

Да изкаже поздравления към служителите на Токуда дойде лично заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, който изрази своите благодарности за добре свършената работа при извънредната ситуация, в която имаше съмнение за носителство на вируса ебола от пациент на Токуда. „Винаги съм оставал с отлични впечатления от добрата работа на професионалистите в Токуда”, добави д-р Шарков и пожела на служителите на болницата здраве и благоденствие.

Поздравителни речи по случай празника на болницата изказаха също почетният председател на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи проф. Станка Маркова, председателят на Национална пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев, заместник-председателят на Български лекарски съюз д-р Юлиян Йорданов, създателят на АГ болница "Щерев" и основоположник на инвитро процедурите у нас - доц. д-р Атанас Щерев, председателят на Федерация Български пациентски форум г-н Иван Димитров. Председателят на Българска асоциация за закрила на пациентите адв. Пламен Таушанов връчи награда на Токуда Болница като една от първите болници в страната, които осигуряват качество, безопасност и защита за пациентите, а ДКЦ "Токуда" бе отличен с първа награда.

Празненството бе съпроводено от музикална програма с участието на струнен квартет – арфа, флейта, цигулга и виолончело. Четири талантливи девойки допринесоха за свежата обстановка като изпълниха фоайето с красивите звуци на класически произведения. С чаша вино в ръка гостите продължиха празненството с приятни и полезни разговори.