ТокудаБолница откри детска хирургия

 Лекарите ще консултират и приемат деца, нуждаещи се от хирургично лечение, по НЗОК

Токуда разкри  Детска хирургия. Екипът от специалисти, които се грижат за децата с хирургични проблеми в Токуда Болница София е допълнен от д-р Диана Стоянова – лекар с 15 годишен опит в Клиниката по Детска хирургия към "Пирогов".

Малките пациенти ще бъдат консултирани и лекувани по НЗОК при най-често срещаните хирургични заболявания при децата - коремни болки, ингвинална и пъпна херния, остър апендицит, дермоидални кисти в опашната област, гнойни процеси на кожата и подкожната тъкан, враснали нокти, рани и др. Така японската болницата се превръща във второто лечебно заведение в София след Пирогов, в което има детска хирургия.

„Плановите и спешните операции на деца от 1 до 18 годишна възраст ще се извършват в условията на голяма многопрофилна болница, с отлично оборудвана база, предоставяща както възможности за необходимите изследвания и консултации с различни специалисти, така и комфорт за децата и техните родители. Не на последно място трябва да се отбележи и изключителното внимание и грижа към пациентите на един усмихнат и приветлив медицински персонал”, казва д-р Диана Стоянова от сектора по Детска хирургия в Токуда.

Консултациите по здравна каса /НЗОК/ ще се провеждат планово всеки понеделник и четвъртък от 14.30 до 17.00 часа. За улеснение желаещите да запишат децата си за консултация могат да го направят предварително на телефони 02/403 4000 и 02/403 4918.

Детската хирургия ще функционира като сектор към Първа Хирургична Клиника под ръководството на един от водещите хирурзи в България доц.д-р Кирил Драганов, дм.