AVON обяви началото на партньорство с „Токуда”, където през 2010 г.  ще се осигуряват безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата

AVON отваря нова страница в превенцията на рака на гърдата „От любов към живота”.  На специално събитие компанията обяви старта на партньорски отношения с болница „Токуда” в превенцията на рака на гърдата. „Партньорството е следващата стъпка, която AVON прави, за да осигури нужната профилактика с модерна мамографска апаратура и съвременно обслужване - от записването, през провеждането на самия преглед до получаването на резултатите. Амбицията на компанията е да осигурява винаги най-добрата грижа за здравето и реализацията на жените по света. Вярвам, че това дължим на българските жени”, сподели Валентина Бешевишка, Директор Маркетинг AVON България, Унгария, Сърбия, Албания, Македония, и Черна гора. 

За да отговори напълно на нуждите на обществото, компанията планира чрез новото партньорство да се осъществяват както  профилактични, така и диагностични прегледи за жени в риск. Записването за прегледи стартира на 15 април, като всяка жена е свободна да се регистрира в електронен формат на сайта на „Токуда” – www.tokudabolnica.bg. Резултатите от прегледите ще са достъпни за пациента в електронния регистър, както и при заявено желание на хартиен носител.

„Постигнатото до момента в кампанията “От любов към живота” е огромна стъпка в превенцията на рака на гърдата в България. Партньорството на болница „Токуда” с AVON предоставя облекчена и модерна механика при провеждане на прегледи. Надяваме се, че това ще провокира все повече българки да не пренебрегват профилактиката на най-разпространения рак сред жените”, сподели доц. Кирова – Началник на Клиниката по Образна диагностика в МБАЛ „Токуда Болница София”.

МБАЛ "Токуда Болница София" бе представена от изпълнителния директор д-р Росен Панов, медицинския директор на ДКЦ "Токуда" д-р Елизабет Трайкова, екипа на Клиниката по Образна диагностика - доц. Галина Кирова, д-р Валентин Иванов и д-р Лора Дойчева.

По време на събитието Диана Любенова, посланик „От любов към живота”, отчете резултатите в едноименната кампания за борба с рака на гърдата за 2009 година. За изминалата година, благодарение на средствата, събрани от продажбата на благотворителни продукти на AVON, са осъществени над 6000 безплатни профилактични прегледа в 16 населени места в Северна и Североизточна България. С това общият брой на прегледите, осигурени от кампанията, надхвърля 22 000.