Уролози, гинеколози, гръдни и коремни хирурзи в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда актуализираха технологичния си арсенал с най-новата роботизирана хирургична платформа - четвърто поколение Da Vinci Xi. Тя замести предишния представител на робота, който даде началото на робот-асистираната хирургия в болницата през 2017 г. 

Болница Токуда е единственото лечебно заведение в страната, в което се извършват роботизирани операции в четири различни специалности. Опитът, който натрупаха през последните години сертифицираните специалисти и прогресивната инвестиция в най-актуалната хирургична технология в света, превръщат лечебното заведение в технологичен лидер и референтен център за най-иновативната хирургия в страната.  

Предимствата на новия робот Да Винчи добавят бързина на действията за хирурга и подобрен достъп до оперативното поле с помощта на усъвършенствани инструменти с увеличен обсег на работа и подобрена визуализация. Той предоставя на специалистите повече възможности за минимално инвазивни действия, още по-малка хирургична травма иразширяване на приложението на роботизираната хирургия в повече случаи.