Днес световно-известният пластично-реконструктивен хирург проф. Марита Ейзенман-Клайн - председател на Международната Конфедерация за пластична и реконструктивна хирургия -IPRAS участва в пресконференция в МБАЛ "Токуда Болница София", организирана от и в рамките на сътрудничеството между Баварския Здравен Клъстър (BHA) и Клъстър за Медицински Туризъм България (CMT). 
Проф. Марита Ейзенман-Клайн представи новите възможностите за реконструктивна хирургия след рак на гърдата, последните новости в световната възстановителна хирургия и обобщи протичането на първата си оперативна визита в България. 
Проф. Ейзенман-Клайн извърши три демонстративни операции в МБАЛ „Токуда Болница София” и проведе сертифициран оперативен курс на IPRAS за български пластични хирурзи, гинеколози, хирурзи, онколози.
Операциите са на пациентки след мастектомия поради раково заболяване чрез иновативни хирургични техники за реконструкция с липофилинг - трансфер на собствена мастна тъкан на пациентката, безопасна и по-достъпна операция без използване на импланти. Процедурите бяха извършени в Клиника по Пластично-възстановителна и естетична хирургия с ръководител Доц. д-р Димитър Евстатиев.