Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, от 21 април се възстановяват женските и детските консултации, плановите имунизации, прегледите в ДКЦ-тата и повеждането на планови операции. Прегледите и манипулациите ще се провеждат при строго спазване на изискванията за дистанция и носене на маски

От 21 април се възстановяват детските консултации и плановите имунизации, които ще се провеждат във вторник и четвъртък с предварително запазени часове и при спазване на останалите мерки, като носене на маски.

Личните лекари няма да приемат други пациенти в тези дни, а при необходимост ще се правят консултации по телефона и пренасочване на пациенти към други лечебни заведения.

Женските консултации се възстановяват, като пред кабинетите на акушер-гинеколозите не се допуска струпване на повече от две пациентки и се изисква те да бъдат с маски и на разстояние от метър и половина.

Възстановяват се поетапно плановите операции, като първоначално ще бъдат приети най-спешните случаи. При съмнения или минимални симптоми пациентите ще бъдат тествани за COVID-19 веднага след приемането им в болница.

Консултациите в диагностично-консултативните центрове също ще се провеждат по график, като не трябва да се допуска струпване на повече от двама пациенти пред кабинетите. 

Мерките за превенция на разпространяване на заболяването трябва да се спазват стриктно.

Вижте пълния текст на заповедта на министър Ананиев тук >


Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда продължава да работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата

Медицинските екипи са на ваше разположение като работят в условията на повишен епидемичен риск, спазвайки всички предписания за безопасност и противоепидемичен контрол.

Вашата сигурност е приоритет и отговорност за нас, затова въведохме някои допълнителни организационни решения, за да бъдете спокойни при вашето посещение в болницата. Не бихме искали в създалата се ситуация да бъдат пренебрегвани заболявания, които изискват неотложно активно лечение и наблюдение, и е не по-малко важно да бъдат диагностицирани, контролирани и лекувани със съответната терапия. За да можем да продължим да бъдем полезни за вас въведохме следните засилени превантивни мерки:

При необходимост, не рискувайте здравето си и не отлагайте консултация със специалист, изследвания и спешни манипулации.
Взели сме абсолютно всички препоръчителни мерки за сигурността на пациентите и екипа на болницата, сред които:

  • Отделни входове за персонал и пациенти, мерене на температура и снемане на кратка анамнеза за всеки посетител на болницата
  • Всички прегледи в ДКЦ се извършват с по-големи паузи между пациентите, за да се избегне струпване на хора
  • Медиинските екипи са снабдени с предпазни средства
  • Отделен вход и специално обособени помещения за тестване за Ковид-19, отделени от останалите пациенти и посетители
  • Мобилен пулмологичен кабинет е изнесен извън сградата на лечебното заведение
  • Децинфекция след всеки пациент в Клиниката по образна диагностика
  • Денонощна строга дезинфекция на всички помещения и площи, включителни и на двора на болницата
  • Предлагаме БЕЗПЛАТНИ ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИИ - за да ви улесним и да отговорим на вашата необходимост от постоянна връзка с Вашия лекар

Информирайте се за мерките и режима на работа на Болница Токуда в условията на Ковид-19 тук >