На 08.11.2015 успешно приключи Шрот лагерът за деца със сколиоза до 45 градуса, който се провежда за втори път в МБАЛ "Токуда Болница София". Японската болница е инициатор и домакин на лагера, като сесиите се провеждат в специално оборудвана за целта зала с активното съдействие на български терапевти и под контрола на специалисти от отделението по Ортопедия и травматология.
Водени от сръбския терапевт Никола Йевтич (www.scoliosis-rehabilitation.com), 10 дневните упражнения целят да коригират позата на гръбнака и да спрат прогресията в изкривяването на пациенти с поставена диагноза сколиоза. В резултат от проведения курс всеки един от участниците получава индивидуална програма от упражнения, които да провежда в домашни условия. 
Шрот методът се препоръчва главно за деца над 10 години, които е добре да посещават занятията под формата на лагер 2 -3 пъти годишно, а през останалото време правят своите упражнения без прекъсване. 
Повече за метода можете да прочетете на www.scoliosabg.com.
Следващият лагер е планиран за края на месец януари. В момента се записват участници на тел: 0878799103 и e-mail: violeta@treatmentbulgaria.com