Предизвикателството Ин-витро – за родителите, лекарите и институциите

Това е темата на симпозиум и кръгла маса в „Токуда Болница София”

 

17 март 2011 година, 09,00 часа

 

„Предизвикателството Ин-витро” – това е темата на симпозиум с международно участие, който ще се проведе на 17 март 2011 година от 09,00 часа в МБАЛ „Токуда Болница София”. На събитието ще присъстват водещи акушер-гинеколози и неонатолози от страната. Специален гост е д-р Мурамацу – началникът на отделението по Неонатология на японската болница Фукуока, която е част от веригата Токушукай, към която принадлежи и Токуда Болница.

В рамките на научната среща ще бъдат дискутирани съвременните методи за ин-витро оплождане, както и специфичните грижи за деца, родени от многоплодна бременност. Ще бъдат представени достиженията на българските неонатолози при лечението на новородени с екстремно ниско тегло.

Японският опит в грижите за бебета, родени преждевременно е един от акцентите на форума. Д-р Мурамацу е подготвил доклад за опита на Фукуока при лечението на деца, родени през 22 - 23 – та седмица от бременността. Япония е една от страните, в която преживяемостта на преждевременно родените деца е една от най-високите в света.

Водещ акцент на форума е Кръгла маса на тема „Предизвикателството ин-витро – за родителите, лекарите и институциите”. За участие в нея са поканени представители на Министерството на здравеопазването, Държавната агенция за закрила на детето, Сдружение Зачатие и Фондация Искам бебе, клинични психолози, медии. Тя ще се проведе от 14,00 часа в конгресния център на Токуда Болница.

Симпозиумът и кръглата маса са със сводобед достъп за посетители и медии.