Седмица на хипертонията организират в МБАЛ „Токуда Болница София”

 Профилактиката и контролът на тежката хипертония като основен рисков фактор за сърдечно-съдовите заболявания ще са основни цели на кардиолозите в Токуда

МБАЛ „Токуда Болница София” организират от 18 до 22 юни седмица, посветена на контрола и профилактиката на хипертонията. В рамките на тази седмица всеки делничен ден от 08,00 до 17,00 часа желаещите ще могат да се възползват от 30% отстъпка от цената на консултативните прегледи от водещите кардиолози на японската болница. Пациентите, които искат да се възползват от отстъпката и да обсъдят своето състояние с кардиолог, трябва да се запишат предварително на тел: 02/403 4000.

В рамките на промоционалната консултация пациентите ще получат преглед от специалист – кардиолог, електрокардиограма, измерване на артериално налягане и в случаи на установяване на резистентна хипертония ще им бъдат давани препоръки за терапия и авангардно лечение.

 „Липсата на контрол и профилактика на рисковите фактори за сърдечно-съдови заболявания поставя държавата ни на водещо място в света по смъртност и инвалидизация в следствие на острите сърдечни и неврологични състояния – инфаркт, инсулт и дисекация на аортата”, алармира доц. д-р Иво Петров – началник на клиниката по Кардиология и Ангиология в МБАЛ „Токуда Болница София”. „Нашата цел с тези консултации е да разширим достъпа до специализирана помощ, за да установим заболяването навреме и да спомогнем за спасяването на повече човешки животи”, допълва доц. Петров

Един от основните рискови фактори, които водят до инфаркт, инсулт или дисекация на аортата,  са високото артериално кръвно налятане, ето защо контролът на хипертонията ще бъдат обект на внимание на специалистите от Токуда през цялата следваща седмица.