На 11 април се проведе ежегодната научна среща на Клиниката по кожни и венерически болести на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда
 
Тази година темата на събитието беше заболяването псориазис, някои негови усложнения и варианти за лечението му.
 
Доц. Здравка Демерджиева, ръководител на Клиниката по Дерматология, изнесе лекция на тема "Очни промени при псориазис".
 
Доц. д-р Дърленски запозна гоститите на събитието с психичните промени при болни с псориазис.
 
Д-р Иван Богданов, председател на фондация Псориазис, инициатор на редица обществени прояви и инициативи за правата на хората с псориазис и псориатични усложнения, автор на Националните консенсуси за лечение на псориазис, съавтор на книгата "Псориазисът като системно заболяване", автор на Ръководството за лечение на псориазис с биологични продукти на Българското дерматологични дружество от 2016 г., организатор на образователни семинари за пациенти с псориазис, както и климатолечебни курсове (таласотерапия и балнеотерапия), изнесе лекция за избора на оптимална биологична терапия при псориазис и критериите за превключване.
 
Чл.-кор. проф. д-р Николай Цанков, дмн, консултант на Kлиниката по Дерматология и венерология, автор на книгата "Псориазисът като системно заболяване", издадена в България и Германия, автор на Националните консенсуси за лечение на псориазис през 2013 и 2016 г., изнесе лекция на тема "Рифампицин в терапията на псориазис".
 
Представен бе и клиничен случай с лечение с Рифампицин при пациентка с Psoriasis vulgaris (С. Шокър, Д. Черкезов, З. Демерджиева, Н. Цанков).
 
Тодор Василев (Head Frame Sofia, Vasilev Photo School) - един от най-известните портретни фотографи в България - изнесе лекция с ценни практически съвети за заснемане на висококачествени клинични снимки в условията на медицински кабинет или практика. 

Свързани отделения