Програма за лечение на екзема без стероиди започва Токуда Болница

Дерматолозите в Японската болница направиха дневен център за съвременно лечение на дерматити без опастност от странични явления

 

Програма за лечение на екземи без стероиди стартира МБАЛ „Токуда Болница София”. Специалистите от Клиниката по Дерматология и венерология организарит съвременното лечение на дерматитите по принципа на дневен център, в който страдащите от екземи се проследяват и лекуват продължително, но без да е необходимо да се настаняват в болница. За повече информация е разкрит телефон: 02/403 4933.

 

„Основното предимство на безстероидното лечение на екземи е пълното отсътвие на странични ефекти по време на терапията”, категорична е д-р Здравка Демерджиева, дм – началник на Клиниката по Дерматология и Венерология на Токуда Болница. „Така се преодоляват най-честите странични ефекти на кортикостероидната терапия – повишаване на кръвното налягане, разширени капиляри, атрофия на кожата, риск от диабет и т.н.”, допълва специалистът.

 

Екземите са много често срещано възпалително, остро и хронично кожно заболяване, което може да се предизвика от различни фактори: генетична предразположеност, алергия към вещества, с които кожата е в контакт и др, което предизвиква сериозен дискомфорт за пациентите. След прецизирането на диагнозата се прилага лечение което е по индивидуален план при всеки пациент. Стандартната практика е чрез локални или системни кортикостероиди, на която терапия Токуда Болница предоставя алтернатива.

Вместо кортикостероидите в Клиниката по Дерматология и венерология на Токуда се извършва комплексна терапия, която е доказана и без странични явления, и включва

  • лечение с калциневринови инхибитори
  • фототерапия - УВБ лъчение, ПУВА терапия
  • лечение с ретиноиди (производни на витамин А)
  • лечение с имуномодулиращи медикаменти
  • климатотерапия

По време на терапията не е необходимо пациентите да се откъсват от нормалното си ежедневие или да ползват болнични, тъй като неколкодневният курс на лечение е съобразен със заетостта им и не изисква настаняване в болница.

За повече информация и записване: Клиника по Дерматология – 02/403 4933

Свързани отделения