Вирусологът на Болница Токуда и председател на Българското дружество по вирусология проф. д-р Радка Аргирова, дмн е сред отличените лекари на годишните награди Лекар на годината на Български лекарски съюз. Церемонията се провежда всяка година на празника на Св. Иван Рилски, небесен покровител на България и ден на българския лекар - 19 октомври. Проф. Аргирова получи грамота в специална категория, посветена на борбата с пандемията COVID-19. 

През месец март тази година проф. Аргирова беше включена в състава на Медицинския експертен съвет по COVID-19  към Министерския съвет. В тази връзка тя е автор на документа COVID-19 - Алгоритъм диагностика, който се използва от диагностичните лаборатории в страната и периодично се актуализира. В напрегнатите моменти на пандемията тя продължава да предоставя своята експертиза и мнение за подобряване на медицинската практика за диагностиката и лечението му. 

Церемонията Лекар на годината 2020 се проведе в Националния исторически музей и беше открита с минута мълчание в памет на загиналите лекари, които изпълнявайки своите хуманни задължения, станаха жертви на вируса. Всички те получиха посмъртни грамоти. 

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров благодари на българските лекари, затова, че продължават да работят упорито и припомни, че заслужават уважението на обществото. "Имаме нужда да се порадваме на заслуженото признание, защото няма по-благородна мисия от тази, определена още преди столетия от холандския лекар Ван Тулп - "Светейки за другите, изгарям", заяви д-р Маджаров. 

Сред официалните гости на събитието доц. Диана Ковачева - омбудсман на България и Светлана Йорданова - заместник-министър на здравеопазването. На церемонията присъстваха и представители на сдруженията на общински, частни, областни и университетски болници, на академичната общност, стоматолози, фармацевти, пациентски организации, БЧК, както и още много партньори и приятели на лекарския съюз.

Свързани отделения