Позволяваме си публично да коментираме лечение на наш пациент, а именно именитата  цигуларка Проф. Дина Шнайдерман,  единствено и само поради факта, че тя сама дава публичност в отворено писмо, в което е засегнато напълно безпочвено доброто име и безупречната репутация на МБАЛ „Токуда Болница София”.

Екипът на отделението по „Минимално инвазивна и лапароскопска хирургия” излекува успешно проф. Дина Шнайдерман, която беше приета по спешност в МБАЛ „Токуда Болница София” на 24 февруари 2013 година. Под ръководството на проф. Владимир Димов бе извършена изключително тежка и сложна операция на спешен пациент в напреднала възраст. След 14-дневно лечение и строго медицинско наблюдение проф. Дина Шнайдерман бе изписана в стабилно състояние, което да й позволи пътуване със самолет. В момента тя е в Австрия и за нея се грижи синът й.

Всички медицински и административни документи са своевременно придвижени и не съществува казус, свързан с лечението, обслужването или документирането на престоя и лечението на проф. Дина Шнайдерман.

Здравословно състояние, в което бе приета проф. Дина Шнайдерман, бе причина за комплексна диагностика и процедури, които включват продължителна лабораторна обработка и мултидисциплинарен анализ. При всички подобни случаи медицинската документация се издава след физическото изписване на болния. Проф. Дина Шнайдерман е получила епикризата си много по-рано от публикуването на отвореното писмо към медиите, а специалистите в Токуда са били в постоянна връзка с нея, сина й и лекарите й в Швеция.