На традиционните награди на Токуда бяха отличени едни от най-активните лекари през 2015 г., а старшите сестри на болницата взеха приза за най-добър екип

И тази година коледното парти на Токуда Болница премина с приятни емоции, много музика и разбира се - традиционното връчване на грамоти за най-отличилите се лекари и служители на МБАЛ "Токуда Болница София" и ДКЦ "Токуда" през 2015 г. Наградата за доктор на годината спечелиха двама лекари от японската болница: проф. д-р Иван Стайков за развитието и поддържането на най-значимия център за лечение на инсулти в страната, и д-р Петко Карагьозов - за авангардните уникални ендоскопски процедури, които прилага в оглавеното от него ново направление по Интервенционална гастроентерология. Екип на годината станаха всички старши сестри на отделенията в болницата - за своя безценен принос в тежките последни фази по акредитацията на Токуда Болница със свeтовно признатия международен болничен стандарт JCI.

8,1% ръст на пациентите, лекували се в МБАЛ "Токуда Болница София" и 6,9% ръст на прегледите в ДКЦ "Токуда" отчете д-р Явор Дренски, изпълнителен директор на японската болница. Към това той прибави още едно постижение с голямо значение за болницата - сертифицирането на Токуда за научна организация и хабилитирането на пет нови лекари от японската болница с академичен принос към медицинската наука - проф. д-р Иван Стайков, проф. д-р Васил Червенков, проф. д-р Милена Станева, проф. д-р Кирил Драганов, доц. д-р Димитър Николов. 

За своя индивидуален принос към успехите на болницата и отлична работа в своите звена бяха наградени още:
Ст.м.с Ива Миланова (старша сестра на Клиника по Хематология) - за Старша сестра на 2015 г.;
М.с. Гергана Тунчева - за Медицинска сестра на 2015 г.
Ак. Йовка Живкова - за Акушерка на 2015 г.
Маг. фарм. Атанас Атанасов -  за Фармацевт на 2015 г.
Рех. Мария Пенчева - за Рехабилитатор на 2015 г. 
Клин. лаб. Веска Бусерска (Клинична лаборатория) - за Лаборант на 2015 г.
Д-р Розалина Балабанска (Гастроентерология) - за Изследовател на 2015 г.
Д-р Цветомир Цветанов (Съдова хирургия) - за Специализант на 2015 г.
Гл.м.с. Милена Георгиева - за Служител на ДКЦ Токуда на 2015 г.
Виктория Драголюбова - за Регистратор на 2015 г.
Десислава Шопова - за Санитар на 2015 г.

Председателят на УС на Българската асоциация за закрила на пациентите адв. Пламен Таушанов връчи още 4 допълнителни приза, присъдени от пациентите: За лекари на 2015 г. бяха наградени проф. д-р Кирил Драганов (Клиника по Чернодробна, жлъчна, панкреатична и обща хирургия) и доц. д-р Развигор Дърленски (Клиника по Дерматология), а за медицински сестри, от които пациентите са останали най-доволни през 2015 г. бяха отличени м.с. Анита Божинова (Неотложно звено) и ст.ак. Марияна Стоянова (старша акушерка на Отделение по Обща и онкологична гинекология и тазова хирургия).