Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда продължава да работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Медицинските екипи са на ваше разположение като работят в условията на повишен епидемичен риск, спазвайки всички предписания за безопасност и противоепидемичен контрол.

Вашата сигурност е приоритет и отговорност за нас, затова въведохме някои допълнителни организационни решения, за да бъдете спокойни при вашето посещение в болницата. Не бихме искали в създалата се ситуация да бъдат пренебрегвани заболявания, които изискват неотложно активно лечение и наблюдение, и е не по-малко важно да бъдат диагностицирани, контролирани и лекувани със съответната терапия. За да можем да продължим да бъдем полезни за вас  въведохме следните засилени превантивни мерки: 

Достъп до лечебното заведение

Достъпът до сградата е само през централен вход, всички останали са затворени. Обособени са отделни коридори за вход и изход. На входа, на всеки пациент/придружител се измерва температурата дистанционно и се задават насочващи въпроси (пътуване в чужбина, контакт с лице със симптоматика, съмнителна за вирусна инфекция, неразположение (задух или кашлица, мускулни болки, диария) или повишена температура в последните дни. В случай, че пациентът отговори поне на 2 въпроса положително, не се допуска в сградата, а се насочва към обособена за целта Спешна регистратура 2 (достъпът до нея се осъществява излизайки от централен вход, вляво по посока към бариерата и е указан с информационни табели) и изнесен мобилен пулмологичен кабинет извън сградата на болницата.

Общите части се почистват и дезинфекцират неколкократно през деня, включително пейките в чакалните, парапети, подове, дръжки на врати и други гладки повърхности.

Прегледи и консултации

Лекарският екип на МБАЛ и ДКЦ Токуда работи за вас и предоставя медицинска помощ във всички случаи на състояния, които изискват неотложни консултации, изследвания или периодично провеждане на терапии. Профилактичните прегледи са преустановени. За да ви улесним и да отговорим на вашата необходимост от постоянна връзка с Вашия лекар, провеждане на консултация, информация за нуждата от неотложно лечение, създадохме за вас допълнителни БЕЗПЛАТНИ ОНЛАЙН УСЛУГИ:

ДИСТАНЦИОННА КОНСУЛТАЦИЯ ПО ДОКУМЕНТИ 

за всички отделения и структури

Вижте тук >

ВИДЕО КОНСУЛТАЦИЯ ПО VIBER 

в Центъра за Асистирана репродукция, клиниките по Неврология и Кардиология и отделението по Урология

Вижте тук >

Допълнителна информация за нашите специални групи пациенти:

Изнесен пулмологичен кабинет

Мобилен пулмологичен кабинет е изнесен извън сградата на лечебното заведение, в отделен контейнер в зоната на мястото за паркиране на линейки. В кабинета се провеждат прегледи от специалист пулмолог с предварително записан час чрез Кол Център. Към този изнесен кабинет се насочват и пациенти, които при влизане в Здравното Заведение на определените 5 въпроса отговорят с два и повече положителни, както и пациенти, които след триаж в Спешно отделение посочват симптоми на задух и кашлица.

Всички тези пациенти се регистрират на Спешна регистратура 2.

Лаборатория за Covid-19

PCR тест | Вземането на проби от носен и гърлен секрет за тестване за коронавирус с RT-PCR тест се извършва извън лечебното заведение, в обособен за целта мобилен пункт, който се намира в близост до входа на Спешно отделение. Работното време е от 8.30 до 11.30ч, с предварително записване на час на тел. 02/403 4000.

Ако посещавате болницата само за тестване за коронавирус с RT-PCR тест, не е необходимо да ходите до Спешна регистратура 2. Регистрацията, попълването на информирано съгласие и получаване на парола за интернет-достъп до резултатите става на място в мобилния пункт. Декларация за информирано съгласие можете да попълните на място или предварително, като изтеглите от тук>

Тъй като от изключителна важност за надежден резултат от генетичното изследване е правилното вземане на пробите, при нас то се извършва само от лекар, специално обучен за тази манипулация. Пациентите се планират през достатъчен интервал от време, за да се осигури социална дистанция и да се извърши нужната дезинфекция между отделните посещения. Персоналът в мобилната лаборатория ползва лични предпазни средства с висок клас защита. На място има осигурени дезинфекционни материали и за пациентите.

Бързи тестове (кръвен тест) -  за доказване наличието на IgM и IgG антитела срещу Коронавирус – се извършват без предварително планиране на час, от 7.30 до 19.30 часа от понеделник до петък и от 7.30 до 14.30 часа в събота, в сградата на болницата, на ет.1, в манипулационната на клинична лаборатория за безсимптомни пациенти или на специално обособено място в близост до Спешна регистратура 2 за пациенти със симптоми на инфекция.

Вижте още информация за диагностициране на COVID-19 тук >

Мерки по отношение на персонала

Достъпът за персонала в лечебното заведение е през отделен вход само за служители, след измерване на температурата дистанционно.

Предоставени са предпазни облекла, маски, очила и ръкавици, според спецификата на работа.