Семинарът с международно участие е насочен към специалисти по медицинска физика и радиология и се организира от Българското дружество по медицинска физика и инженерство

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще бъде домакин на международен семинар „Оптимизация в компютърната томография“ на 8 и 9 ноември 2017 г. Курсът се организира от Българското дружество по биомедицинска физика и инженерство, съвместно с Българската асоциация по радиология, Българското дружество по кардиоторакална рентгенология, Българската асоциация на лаборантите в образната диагностика и терапия. Целта на обучението е обмяна на опит между рентегенолози и медицински физици от България и чужбина и дискутиране на добрите практики и тенденции при оптимизацията на компютърната томография.

Събитието предлага полезна програма от лекции, на които ще бъдат засегнати иновациите при компютърнотомографските изследвания, практически съвети за оптимизация на КТ и споделяне на личен опит. Участниците ще имат възможността да се включат в интерактивна сесия и заключителна дискусия.

Лектори на семинара ще бъдат доц. С. Аврамова – Чолакова, председател на Българското дружество по биомедицинска физика и инженерство, български медицински физици, както и специалните международни гости на събитието: доц. д-р Манудийп Калра – рентгенолог от Massachusetts General Hospital, САЩ и Деан Пекарович, водещ рентгенов лаборант и преподавател в Университетски Клиничен Център, Любляна, Словения. Програмата ще даде възможност на участниците да почерпят знания едновременно от международния и български опит в областта.

Събитието се осъществява и със специалната подкрепа на Международна агенция по атомна енергия.

Предварителна програма и регистрация за курса можете да намерите тук.