Нов японски метод за лечение „Юмейхо” въвежда Токуда

Нетрадиционната терапия спомага за възстановяване на естествения баланс на тялото

Юмейхо е новият нетрадиционен метод за диагностика и лечение, който МБАЛ „Токуда Болница София” въвежда от този месец. Това е японска техника, която е широко разпространена по света и е доказала своята ефективност за подобряване на състоянието на пациенти със заболявания на опорно-двигателния апарат. За записване и повече информация е разкрит телефон: 02/403 4925.

”Юмейхо” в превод от японски означава ”увеличаване на жизнените сили на организма, чрез завръщане към природата”. Чрез комбинирация от Японска народна медицина и Китайска шаолинска терапия - Дзен Ти Фа Юмейхо възстановява заложения ни от природата естествен баланс на тялото. Това се постига чрез сложна система от похвати за наместване и фиксиране на костите, чрез изправяне и вертикален натиск, които възвръщат първоначалната симетрия в стойката и носят висок лечебен ефект.

Стоте похвата на Юмейхо терапията представляват редуващи се техники за наместване на хълбока, гръбнака, ставите, както и притискащо разтриващи техники, които целят да отпуснат втвърдената и стресирана мускулатура на тялото, да възстановят нормалния поток на телесни течности по естествената им посока, да възвърнат енергийния баланс на организма. Въздействието е универсално - тонизира, релаксира, хармонизира и лекува организма.

Юмейхо има и висока профилактична стойност и е подходящ както хора в зряла възраст, така и младежи, юноши и деца. Преди започване на терапията пациентът се подлага на преглед от специалист с цел диагностициране общото състояние на организма.

Share