Нов апарат в Токуда лекува лимфни отоци след онкооперация и остранява целулит

Основната цел на уреда е да премахне подуванията при пациенти след онкологична хирургия при рак на гърдата и  матката  

Модерният апарат за лимфен дренаж, с който отделението по Физикална терапия и рехабилитация на Токуда вече разполага, лекува отоци (лимфедем) на крайниците, вследствие на различни смущения в циркулацията на лимфата и е изключително ефективен за пациентите, преминали онкологични операции на гърдата, матката и др. Апаратът има и втора характеристика, която може да се прилага и при здрави хора, а именно – отстраняване на целулита с цел естетичен външен вид.

„Апаратът за лимфен дренаж е полезен най-вече за хора с отоци на ръцете и краката на пациенти с онкологични заболявания като рак на гърда, рак на маточната шийка и др., чийто лимфни възли са били хирургично отстранени. Освен това уредът е ефективен за повлияване на мускулни болки, след травми, артроза, диабетно полиневропатия и ангиопатия”, това съобщи д-р Виолетка Икономова – началник на отделението по Физикална терапия и рехабилитация в МБАЛ „Токуда Болница София”. Тя допълва, че уредът има изключително благоприятно въздействие при третиране на дами с естетични проблеми като затлъстяване или целулит.

Подобно на мануалната терапия, машината осигурява приятен масаж от долната към горните части на краката и ръцете, който стимулира естествената циркулация на лимфата в тялото, постепенно намалява отока, премахва дискомфорта, подобрява общото състояние и изглажда кожния релеф. Резултатите са видими още след първата процедура.

Терапевтичният курс  включва консултация с лекар от отделението по Физикална терапия и рехабилитация в японската болница и  по една процедура дневно в  продължение на 10 - 15 дни в зависимост от индивидуалната необходимост. Всички желаещи могат да се записват на тел: 02/403 4925 или на място в МБАЛ „Токуда Болница София”.