Най-тежкият българин – Иван Иванов от Стражица, който тежи 280 килограма, бе лекуван в Токуда Болница София в продължение на седмица. Новото предаване на БТВ „Предай нататък” и водещата Наталия Симеонова се ангажираха със случая на г-н Иванов и го доведоха за изследвания и терапия в японската болница.


Иван Иванов страда от хронична венозна недостатъчност, което е заболяване, което трябва да се наблюдава и поддържа през целия живот. Според специалистите най-важно е да не се неглижират оплакванията на пациентите и бързо да се търси помощ от съдов хирург или ангиолог, за да се избегнат усложненията на болестта.


„Успяхме да предотвратим прогресията на заболяването и да стабилизираме състоянието на пациента”, каза доц.д-р Милена Станева –лекуващият лекар на Иван Иванов от Клиниката по съдова хирургия и ангиология. Освен терапията за хроничната венозна недостатъчност на пациента, тя назначава и много консултации с други специалисти – ендокринолог, кардиолог, невролог, за да може чрез мулдисциплинарен подход да се определи и следва най-подохящата терапия.


Предписаната терапия, която най-тежкият българин трябва да следва, е с медикамента Детралекс, който се използва като средство на първи избор за профилактика и лечение на хронична венозна болест. Благодарение на своя уникален състав и микронизирана форма Детралекс осигурява висока ефективност, подобрява значимо качеството на живот на пациентите, но също така спира прогреса на заболяването, което оставено без лечение би довело до инвалидизация.


Екипът на френската компания за оригинални медикаменти Сервие, които са производител на Детралекс, бе силно развълнуван от историята на мъжът от Стражица. Ето защо Сервие реши да осигури безвъзмездно количество от медикамента за период от половин година като част от програмата си за корпоративна социална отговорност. 


Очаквайте цялата история в предстоящ брой на предаването Предай нататък по БТВ.