Най-изтъкнатият японски инвазивен кардиолог пристига у нас

Председателят на Азиатско-тихоокеанското  дружество по интервенционална кардиология идва в България по покана на Токуда Болница София

На 24 и 25 януари по покана на МБАЛ “Токуда Болница София” у нас пристига най-титулованият инвазивен кардиолог на Япония – проф. Шигеру Сайто.

Проф. Сайто ще извърши няколко изключително сложни кардиологични интервенции съвместно със своя български колега доц. Иво Петров – началник на Клиниката по Инвазивна кардиология и ангилогия в Токуда.

“За нас е истинска чест да ни гостува и да работим съвместно с лекар от такова измерение”, коментира предстоящото посещение доц. Петров.

В рамките на своето посещение проф. Сайто ще се включи в практически курс, организиран в болница Токуда, по време на който ще бъде осигурена жива връзка от ангиографската лаборатория към Конферентната зала на болницата и ще се проведе дискусия с водещите български кардиолози и студенти поканени на това обучение.

На 24 и 25 януари Проф. Сайто и доц. Петров ще изнесат няколко лекции и ще разискват световните терапевтични стратегии при комплицирани коронарни случаи, възможни усложнения и реакция. “Интервенции при такава степен на сложност са изключително трудни и често невъзможни с конвенционалните техники и именно това ще бъде акцента на практическия курс” разясява доц. Петров

Проф. Сайто е един от 5-те най-добри в света интервенционални кардиолози в областта на сложните коронарни дилатации. Той е председател на Азиатско-тихоокеанско дружество по инвазивна кардиология, и вицепрезидент на Университетската болница в Камакура, близо до Токио.