22 дипломи в 11 категории бяха връчени на тържествената церемония за годишните награди за 2019-та на Болница Токуда

Грамотите връчиха изпълнителният директор д-р Венелина Милева, г-н Билал Демирлер и главната мед. сестра Мария Борисова.

Вижте кои са отличените, а галерия от събитието тук.

  • Награда 1 | Високо представяне на административен служител

Присъжда се на служители с висок професионализъм, които отдадено се грижат за успешно и гладко протичане на административните процеси в Болница Токуда.

Отличените са Лейсан Филипова и Йолина Стоянова

Лейсан Филипова от Международен отдел

Лейсан е свързващото звено между лекари и международни пациенти. Приветлива и слънчева, посреща с отговорност всяка задача и често получава благодарствени писма от пациенти и посолства. Тя е незаменима част от Болница Токуда. 

Йолина Стоянова от звено Регистратура

Йолина е истински професионалист, усмихнат и ерудиран служител, отдаден на работата си. Работи всеотдайно и успешно за общата кауза - удовлетвореността на пациентите.

  • Награда 2 | Първи стъпки в научното поприще на професионалисти по здравни грижи

Наградата се присъжда за инициативност, амбиция и участие в научни събития на най-младите членове на сестринските екипи.

Отличените са медицинските сестри Джемиле Билюкбашиева, Емилиана Емилова и Десислава Захариева 

М.с. Джемиле Билюкбашиева от Клиниката по Чернодробно-жлъчна, панкреатична и обща хирургия 

За отличното ѝ представяне в Националната конференция по хирургия

М.с. Емилиана Емилова от Клиниката по Съдова хирургия

За успешното ѝ участие в Националната конференция по съдова хирургия

М.с. Десислава Захариева от Клиниката по Съдова хирургия 

за отличителното ѝ представяне в Националната конференция по съдова хирургия 

  • Награда 3 | Специализант Супер Звезда

Наградата се присъжда на млади специалисти за изключителен талант, любознателност, бързо напредване и успехи в тяхната област.

Отличените са Д-р Маргарита Къчева и Д-р Гаврил Наков

 Д-р Маргарита Къчева от Клиниката по Дерматология 

За най-високото отличие на Европейския борд по дерматовенерология - дипломата Fellow of European board of dermatology and venereology - за отлични знания, клинични умения и постижения в специалността. Д-р Къчева е едва вторият българин, получил тази престижна диплома и е единственият, който реши да работи в България.

Д-р Гаврил Наков, Клиника по Образна диагностика

За високите резултати, изключителната проактивност и отдаденост на професията, за представянето му в десетки национални и международни семинари, за участието му в организацията на специализирани курсове за диагностика на заболяванията на гърдата и за научните му публикации.

  • Награда 4 | Любимец на медиите

Присъжда се за засилен журналистически интерес и многобройни медийни изяви в телевизии, радиа, печатни и дигитални медии и платформи.

НОМИНАЦИИ:

Доц. Калоян Давидов

Д-р Мефтуне Шефкетова

Проф. Иван Стайков

Доц. Цветан Минчев

Д-р Васил Трайков

Отличените са Д-р Мефтуне Шефкетова и Доц. Цветан Минчев. 

  • Награда 5 | Най-креативен екип 

Наградата се присъжда за най-необичаен и атрактивен подход при представяне на медицински услуги

НОМИНАЦИИ

Клиника по Образна диагностика

За отбелязването на Международния ден на рентгенологията с креативното видео “Закъде сте без нас” и със забавната галерия със снимки с демонстрация на връзката между образната диагностика и спортните травми

Клиники по Кардиология и Кардиохирургия

За кампанията за Световния ден на сърцето, с която декларираха своя личен ангажимент към здравето на сърцето на своите пациенти

Отделението по Урология

За видеото “Подготвихме се за #Movember. А ти?” с доц. Калоян Давидов и робота Da Vinci Si в главните роли

Отделението по Медицинска онкология

За подкрепата, която изразиха към своите пациенти, чрез включването си в световната кампания “Аз съм, аз ще”, по повод Деня за борба с рака

Отличените са Клиника по Образна диагностика и Отделение по Урология

  • Награда 6 | Най-инициативен екип

Присъжда се за иницииране и  участие в национални и международни медицински събития, научна и изследователска дейност и въвеждане на нови практики и лечения

НОМИНАЦИИ

Клиника по Неврология

Клиника по Пневмология

Клиника по Образна диагностика 

Отделение по Медицинска онкология

Клиника по дерматология и венерология

Клиника по Кардиология

Отличените са Отделението по Медицинска онкология и Клиниката по дерматология и венерология

Отделение по Медицинска онкология

За организирането и домакинството на 4 практически семинара  за специалисти по онкология, лъчелечение, хирургия, образна диагностика и пулмология. Европейското училище за рака на гърдата за първи път от 13 години насам се проведе в България и то в болница Токуда.

Две нови модерни лечения бяха въведени в Отделението. Екипът редовно посещава международни конгреси в Европа и САЩ и има 10 научни публикации в български и международни издания, както и повече от 35 презентации, изнесени на национални и международни събития.

Клиника по дерматология и венерология

За подкрепата и участието в голям брой социални инициативи, кампании за информираност и безплатни прегледи. Д-р Иван Богданов и доц. Развигор Дърленски получиха възможността да продължат изследванията на проф. Николай Цанков за адаптацията на кожата в климатичните условия на Южния полюс. С висок успех и признания преминаха множество международни научни участия на доц. Здравка Демерджиева и целия екип от лекари и специализанти на Клиниката.

  • Награда 7 | Екип, заслужил най-високо пациентско удовлетворение

Присъжда се за високата оценка, според данните от анкетните карти и изразената благодарност на пациентите, към техните лекуващи лекари и професионалисти по здравни грижи

НОМИНАЦИИ

Екипът на Клинична Лаборатория

Екипът на Клиниката  по Гастроентерология

Екипът на Отделението по Урология

Екипът на Клиниката по Съдова хирургия

Екипът на Клиниката по вътрешни болести - Отделенията по Ендокринология и Нефрология

Отличените са Екипът на Клинична Лаборатория и екипът на Отделенията по Ендокринология и Нефрология

  • Награда 8 | Интердисциплинарен успех

Тази награда се връчва за успешна медицинска колаборация, иновативност и инициативност, в името на здравето и живота на пациентите

Отличените са Доц. д-р Петър Марков и проф. д-р Васил Червенков и д-р Радка Масларска и целия екип на отделението по Неонатология

 Доц. д-р Петър Марков и проф. д-р Васил Червенков  

Два човешки живота бяха спасени - на майка и детето ѝ, от мултидисциплинарен екип с водещо участие на проф. Васил Червенков, началник на Съдова хирургия и доц. Петър Марков, началник на АГ-отделение. Интервенцията бе извършена при едно от най-тежките усложнения на бременността - плацента превия перкрета. За този успех, екипът бе награден в конкурса за иновации и добри практики в здравния сектор на в. Капитал.

 Д-р Радка Масларска и екипа на отделението по Неонатология

За това, че спасиха зрението на недоносено бебе - след тримесечно интензивно лечение в Неонатология, екипът на отделението организира момиченцето да бъде транспортирано до Антверпен за операция на агресивна форма на ретинопатия на недоносеността. Неотлъчно до него по време на пътуването беше екип на отделението, който оказваше медицинска грижа в условията на въздушен и сухопътен транспорт.

  • Награда 9 | Награда за принос в научния обмен и иновации в медицината

НОМИНАЦИИ

Д-р Желязко Арабаджиев и екипа на Отделението по Медицинска Онкология

Д-р Валери Гелев и д-р Васил Трайков и екипа на отделенията по Кардиология и Електрофизиология към Клиниката по Кардиология

Доц. д-р Здравка Демерджиева, проф. Николай Цанков и екипа на клиниката по дерматология

Д-р Петко Карагьозов и екипа на Отделението по интервенционална гастроентерология

Доц. Калоян Давидов и екипа на Отделението по Урология

Доц. Васил Яблански и екипа на Клиниката по Ортопедия и травматология

Отличените са Д-р Петко Карагьозов и екипа на Отделението по интервенционална гастроентерология и Д-р Валери Гелев и д-р Васил Трайков и екипа на отделенията по Кардиология и Електрофизиология към Клиниката по Кардиология

Д-р Петко Карагьозов и екипа на Отделението по интервенционална гастроентерология

за участията им в национални и международни семинари, уъркшопове и обучения. Д-р Карагьозов е единственият сертифициран обучител на системата SpyGlass DS за визуализация на жлъчно-панкреатичните канали за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка, с проведени многобройни международни обучения за работа със системата. Чрез споделянето на знанията си и обмяната на опит, той развива своя екип, спомага за навлизане на високотехнологичните иновации в гастроентерологията и разширява обхвата и възможностите за лечение за хиляди пациенти. 

Д-р Валери Гелев и д-р Васил Трайков и екипа на отделенията по Кардиология и Електрофизиология към Клиниката по Кардиология

Д-р Валери Гелев и екипа му съорганизират и са домакин на Български курс по бифуркации и комплексни коронарни интервенции със случаи на живо, който събира елита на европейската кардиология. Първите коронарни вътресъдови литотрипсии със звукови вълни у нас бяха извършени успешно от д-р Гелев и екипа му през 2019 г.

Екипът на д-р Васил Трайков извърши за първи път в България криоаблация на предсърдно мъждене, под контрола на интракардиална ехокардиография.

Освен че правят уникални за страната процедури, екипите на д-р Гелев и д-р Трайков се включват и инициират десетки национални и международния събития, семинари и уъркшопи по кардиология и електрофизиология и споделят своя опит и познания с колегите си от цял свят.

  • Награда 10 | Принос към обществото

Награда, която се връчва за изключителен принос към обществото

НОМИНАЦИИ

Клиника по ортопедия и травматология

За безвъзмездните операции на екстремна сколиоза, извършени от екипа на доц. Васил Яблански с асистенция на двама от най-добрите гръбначни хирурзи в света - проф. Дейвид Клемънс и д-р Стивън Марджетко.

Център за Асистирана репродукция

За благотворителната подкрепа за семейства с репродуктивни проблеми с множество инициативи в партньорство с фондация Мечта за дете, сп. 9 месеца, радио Витоша и др.

Отделение по Неонатология

За лечението на 301 недоносени бебета над 200, от които, родени в Болница Токуда и грижите за 157 двойки близнаци, под ръководството на д-р Масларска. 

Отличен е Екипът на Клиниката по ортопедия и травматология

  •  Награда 11 | Световно признание 

Тази награда се присъжда за изключителен професионализъм, принос в медицината и практики на световно ниво

Отличени са проф. д-р Иван Стайков, ст. м. с. Сирма Цамбова и целия екип на Клиниката по Неврология и медицина на съня

 

За диамантеното европейско отличие - най-високата възможна оценка - в лечението на инсулт на Angels инициативата на Европейската организация за инсулти. За международното признание -  почетно споменаване от Световното дружество по медицина на съня на организираната от проф. Стайков конференция по повод Световния ден на съня.


 

 

 

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ТУК!