Покана

Мултидисциплинарен симпозиум "Каротидно стентиране – резултати и перспективи"

17.04.2010, Аула, МБАЛ „Токуда Болница София”

Уважаеми колеги,

Имам удоволоствието да Ви поканя на Мултидисциплинарен симпозиум на тема „Каротидно стентиране – резултати и перспективи” от името на д-р Васил Велчев от УМБАЛ „Света Анна” и от свое име. Форумът ще се проведе на 17 април 2010 година от 08.00 часа в Аула на МБАЛ „Токуда Болница София” /ет.9/.

В програмата са предвидени редица интересни теми в сферата на функционалната и образната диагностика на мозъчно-съдовата болест, интервенционалното лечение на каротидна патология и мозъчен инсулт и др. Ще бъдат представени технически аспекти и клинични резултати от стентиране на каротидни стенози, предвидена е широка дискусия между хирурзи, невролози и интервенционалисти за приложението на каротидната реваскуларизация.

Форумът е първият по рода си в България. Официални гости и лектори са водещи международни специалисти по каротидно стентиране - проф. Клаус Матиас от Германия, проф. Зоран Милошевич от Словения и проф. Сашко Кедев от Македония.

Като участници в симпозиума Вие ще имате възможност да наблюдавате на живо процедурите по каротидно стентиране, които ще извършват инвазивните специалисти в ангиографската лаборатория на Токуда.

Мултидисциплинарният симпозиум се организира съвместно от Дружеството на кардиолозите в България, Българското дружество по интервенционална кардиология и Българско дружество по неврология. Домакин е МБАЛ „Токуда Болница София”.

Събитието е насочено към специалисти по кардиология, неврология, съдова хирургия и ангиология, неврохирургия, образна диагностика, вътрешни болести и общопрактикуващи лекари. Форумът е освободен от такса за участие.

Искрено се надявам Вие и Вашите екипи да присъствате!

Изтеглете Програмата на симпозиума тук.

 

Д-р Иво Петров, д.м.

Началник-отделение по Кардиология

МБАЛ „Токуда Болница София”