С най-съвременни хирургични инструменти за раждане със секцио и други оперативни процедури разполага вече Отделението по Акушерство в японската болница

Висококачествен хирургичен инструментариум вече е на разположение в полза на пациентките на Отделението по Акушерство в МБАЛ „Токуда Болница София”. Това стана възможно, благодарение на дарение, направено от Тъканна банка Крио Сейв България – водещата банка за съхранение на стволови клетки в страната.

Хирургичните инструменти от последно поколение бяха връчени на д-р Людмила Лазарова – началник на Отделение по Акушерство в Токуда. „Изключително съм благодарна на Крио Сейв затова, че с тяхна помощ екипът на Отделението ще има възможността да предостави квалифицирана медицинска помощ на още повече бъдещи майки” – заяви д-р Лазарова.

„Успешното партньорство с Токуда Болница София вече се наложи в посока опазване на здравословното състояние на детето чрез съхраняване на стволови клетки от пъпна връв. Сега българските жени, които имат показания за оперативно раждане, вече ще имат на разположение и още по-модерни инструменти в ръцете на квалифицираните акушер-гинеколози от Токуда” – категоричен бе д-р Асен Пачеджиев, Изпълнителен директор на Крио Сейв България.

Дарението беше връчено в присъствието на д-р Явор Дренски, Изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София”, който изрази своята признателност към Крио Сейв. „Вашият благороден жест ще повиши качеството на медицинската помощ, която предоставяме на нашите пациенти, а това е от съществено значение, щом става въпрос за най-щастливото събитие в живота на всяко семейство – раждането на тяхното дете” – заяви д-р Дренски.