Месеци на бащата започват в Токуда Болница

 Татковците ще могат да присъстват безплатно на раждането на детето си и ще бъдат обучавани в първи грижи за бебето на 03 май 2011

Месеци на бащата организира МБАЛ „Токуда Болница София”. Татковците вече ще имат възможността да бъдат по-активни в грижата за половинката си по време на бременността и раждането, да получат ценни съвети в първите грижи за бебето вкъщи. Бащите ще могат да присъстват безплатно при нормално раждане, като по принцип стойността на тази услуга е 200 лева.

Ще бъде проведена и отворена среща на 03 май от 18.30 ч. в Аулата на Токуда, на която всички желаещи бащи ще могат да получат важни съвети и информация за своята роля в процеса на раждане и отглеждане на бебето от водещи специалисти. За записване за лекцията е разкрит телефон: 02/ 403 4000

„Детето има нужда от двамата родители още от момента на зачеване. Съвместните грижи по време на бременността и раждането, споделянето на отговорността сплотяват семейството и носи радостта и щастието на родителството”, смята д-р Карагьозов – началник на отделението по Акушерство и гинекология в японската болница. За да бъде полезен на майката, мъжът трябва да има ясна представа какво се случва в родилната зала, как реагира родилката и с какво може да облекчи състоянието й, допълва специалистът.

Ако бащата желае да присъства на раждането на своето дете е необходимо да посети семинарните срещи водени от  АГ специалистите от Токуда болница. Всичко това и други полезни съвети както и бонус за своето присъствие ще получи при включване в семинара.

„След раждането бащите имат важна роля в помощта за грижите за бебето и затова ние ще обучаваме татковците в някои основни и много полезни умения”, казва д-р Радка Масларска – началник на Неонатология в Токуда. Бащите могат да отменят майките при къпане, грижи за кожата и пъпчето на бебето, дохранване, смяна на пелени. Ние ще се опитаме да им дадем ценни съвети, за да се чустват те сигурни и уверени в грижите за бебето и да бъдат пълноценни родители от първия ден, допълва д-р Масларска.

Подходът на специалистите в Токуда Болница София е индивидуален към всяко раждане, към всяка бъдеща майка, а вече и баща. Физиологичното раждане е в индивидуална предродилна и родилна зала, а на всяко бебе се извършва уникален скрининг на слуха, тазобедрените стави, централна нервна система и коремни органи.