МБАЛ „Токуда Болница София” отбелязва 5 години

 По повод годишнината на 20 декември от 11 часа ще бъде открито първото по рода си  Международно отделение в България  

5 години отбелязва най-голямата частна болница в региона и най-значима инвестиция в здравеопазването на България - МБАЛ „Токуда Болница София”. Честването ще се проведе на 20 декември 2011 г. от 11 часа в Токуда в присъствието на представители на здравната власт и посланиците в България. По повод годишнината ще бъде открито и първото по рода си в България Международно отделение за лечение на чужденци.

От откриване си до сега японската болница отчита 20% годишен ръст на броя на пациентите, както и постоянно увеличение на чужденците, които пътуват от други държави, за да получат лечение в Токуда. Досега над 8000 са обслужените „медицински туристи”, а ръстът спрямо 2010 е 17%. Основните държави, от които пристигат пациенти са Канада, САЩ, Русия и ОНД, Арабските страни и съседите ни Гърция, Сърбия, Румъния, Македония.  

От 2010 година Токуда е асоцииран партньор на Университета в Кеймбридж за съвместно развитие на здравния мениджмънт и обмен на опит между специалистите от България, Япония и Великобритания. Основен приоритет на сътрудничеството е подпомагането на Токуда болница още по-стабилно да стъпи на международната сцена на медицинския туризъм. Международното отделение  се открива в отговор на нарастващото търсене и в унисон с концепцията за максимално разширяване на достъпа на нуждаещите се от медицинска помощ. Глобализацията и свободният достъп до информация даде възможност на милиони хора да пътуват, за да получат диагностика, лечение и рехабилитация в държави с модерни бази, високи технологии, квалифициран персонал и конкурентни цени. 

Тук ще се предоставя база на търсени чужди специалисти, за да могат пациентите от региона да провеждат нужното им лечение, без то да бъде излишно оскъпено от разходите за пътуване и настаняване. Водещите световни гост-лекари ще лекуват българи и чужденци в тясна колаборация със специалистите на Токуда. Утвърдената в света концепция за гост-лекарите показва, че този тип сътрудничество и обмен на опит води до изключителни клинични резултати. 

Японската болница ще гарантира постоянството на качеството на лечение и защита на правата на пациентите освен чрез високата квалификация на екипа си и с международна акредитационна оценка. Токуда първа България стартира процес да бъде сертифициране по JCI – най-реномираната в света акредитация в областта на медицината.  

Целият екип на Токуда Болница Ви кани да споделим заедно нашия празник!