МБАЛ „Токуда Болница София“ отбеляза тържествено 10 години от откриването си и наближаващите Коледни празници.

Екипът на Токуда отпразнува кръглата годишнина в празнична стилна обстановка с традиционно обявяване на годишните награди за високи професионални постижения, които бяха връчени от ръководството на болницата.

Медицинският директор на Токуда Болница София д-р Калоян Давидов обяви и връчи най-очакваното отличие за Лекар на годината. Тази година с него заслужено бе удостоена д-р Веселина Колева, началник Клинична лаборатория за високия професионализъм и всеотдайността при управлението на поверената й структура и блестящата колаборация между параклиничната структура и всички клиники и отделения на болницата.
С наградата Изследовател на годината бе отличен проф. д-р Иван Стайков, за Специализант на годината бе избрана д-р Мариана Недева (Ендокринология), а за Фармацевт на годината - маг. фарм. Димитър Кирилов.
В награждаването се включи и главната медицинска сестра на Токуда Мария Борисова, която връчи призовете за Старша медицинска сестра на годината: Лидия Маринкова (старша сестра на Отделението по Педиатрия); Медицинска сестра на годината: Стефка Табакова (Неонатология); Акушерка на годината: ак. Даринка Костова; Лаборант на годината: клин. лаб. Иринка Христовска; Санитар на годината: Таня Петрова и Рехабилитатор на годината: рех. Анелия Михова.
Наградата за регистратор на годината получи Станка Тотева, връчена от директор Работа с пациенти г-жа Мариана Иванова.

За проявения висок професионализъм, посветеност за обезпечаване на ефективния ритъм на медицинската дейност на Токуда Болница и компетентна логистична подкрепа за Екип на годината бяха обявени екипите на следните структури: ИТ отдел, отдел Поддръжка сграда, отдел Търговия и снабдяване, екип Медицинска техника и екип Транспорт и логистика, екип Безопасност на труда и пожароаварийна безопасност.  

С огромно уважение и най-високото признание, както на ръководството, така и на всички свои колеги със специален приз на Токуда Болница София бяха удостоени трима лекари, които са в екипа дори преди началото на строителните дейности преди повече от 11 години. „Основоположниците” на болницата бяха наградени от изпълнителния директор на Токуда г-н Илиан Григоров:

Дoц. Д-р Галина Иванова Кирова, която завежда клиниката по Образна диагностика от основаването на Токуда Болница София,

Д-р Росен Панов – началник Второ хирургично отделение и Изпълнителен директор на МБАЛ "Токуда Болница София" в периода 2006 – 2010 г.

Доц. д-р Александър Осиченко – началник на Отделението по Хемодиализа на Токуда Болница.