Темата на организираната от БАПЕМЕД среща, е "Персонализирана медицина при вирусни и бактериални инфекции"

Проф. Радка Аргирова (вирусолог), д-р Радин Цонев, началник на отделението по Гастроентерология и д-р Розалина Балабанска (Гастроентерология) са сред лекторите в Третото издание на Училище по персонализирана медицина, събитие организирано от Българската асоциация по персонализирана медицина. Научната среща, чиято тема ще засегне персонализираните подходи при лечението на вирусни и бактериални инфекции, ще се проведе на 2 март в хотел Хилтън. 

Целта на събитието е утвърдените подходи и последните постижения и иновации на персонализираната медицина в сферата на микробиологията и вирусологията да достигнат до младите специалисти и да повишат тяхната квалификация и мотивация за развитие в това направление. Участниците ще получат познания за основан на доказателства персонализиран подход, ще се запознаят с най-новите данни от клиничната практика и иновативните техники и средства за диагностика и лечение. Фокусът е интердисциплинарният подход чрез представяне на гледната точка на диагностици (вирусолози, микробиолози, молекулярни биолози, лабораторни лекари) и клиницисти (интернисти, инфекционисти, невролози).

Събитието e с вход свободен. Повече информация, програма и регистрация можете да намерите тук: http://bapemed.org/sabitie/uchilishte-po-personalizirana-meditsina-virusni-bakterialni-infekcii/