Дискусията ще засегне темата за предизвикателствата в здравеопазването и ролята на частните болници

Учреденото в началото на годината Национално сдружение на частните болници се събира на кръгла маса по наболелите въпроси на здравеопазването. В рамките на форума ще бъдат поставени на широко обсъждане актуалните проблеми пред здравната система в България, възможностите за тяхното преодоляване чрез прилагане на гъвкави и ефективни модели в здравния мениджмънт от опита на частните болници в България.

На Кръглата маса са поканени да присъстват министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова, председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Нигяр Джафер и членовете на комисията, председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов, председателят на Комисията за защита на конкуренцията г-н Петко Николов, председателите на пациентските организации г-н Пламен Таушанов, д-р Стойчо Кацаров и д-р Станимир Хасърджиев, както и директори на частните болници в България, членове на Националното сдружение на частните болници.

Националното сдружение на частните болници (НСЧБ) бе учредено на 16 февруари тази година и обединява частните лечебни заведения в страната с цел да отстоява мнението и да споделя управленския им опит в помощ за изграждането на една по-добра система на здравеопазване в България. НСЧБ представлява 70% от частния сектор на болничното здравеопазване в страната. В сдружението членуват най-успешните, доказали се и динамично развиващи се болници в България, спечелили доверието на пациентите. Председател на НСЧБ е изпълнителният директор на МБАЛ „Токуда Болница София” д-р Явор Дренски.  

За повече информация разгледайте уебсайта на Националното сдружение на частните болници: www.privatehospitals.bg