Фондация Псориазис и Асоциация на хората с псориазис и псориатични усложнения са партньори на инициативата

Конференция на тема „Живот с псориазис – лекари и пациенти заедно за по-високо качество на живот на хората с псориазис” ще се проведе в Токуда Болница София на 27 октомври. С инициативата, организирана от Фондация Псориазис, Асоциация на хората с псориазис и псориатични усложнения и Токуда Болница ще бъде отбелязан Световният ден на псориазиса – 29 октомври. 
Световният ден на псориазиса е годишно събитие посветено специално на хората с псориазис и псориатичен артрит. Целта е да се даде международна гласност на болните от псориазис и информираност относно болестта, от която страдат над 125 милиона души по света. 
Лектори на конференцията ще бъдат проф. д-р Николай Цанков, д-р Здравка Демерджиева, д-р Иван Богданов и Ива Димова - председател на Асоциация на хората с псориазис и псориатични усложнения. Срещата е насочена както към лекари-професионалисти в областта на лечението на псориазис, така и към пациенти и техните близки. Всички интересуващи се от темата могат да заповядат на 27 октомври 2016 г. от 16:00 часа в Аулата на Токуда Болница София. Входът е свободен.

Темита на конференцията можете да разгледате тук:

27 окотмври (Аула, Токуда Болница София), 16:00 часа
Лекции
Проф. д-р Николай Цанков (Токуда Болница София) – „Прориазисът като системно заболяване”
Д-р Здравка Демерджиева (Токуда Болница София) – „Псориазисът в детска възраст“ 
Д-р Иван Богданов (Фондация "Псориазис" Токуда Болница София) – „Качество на живот на пацинтите с псориазис и как да ограничим усложненията на заболяването”
Ива Димова (Асоциацията на хората с псориазис и псориатични усложнения) – „Проблеми, предизвикателства и бъдеще в лечението на псориазис и псориатични усложнения”
Представяне на книгата на проф. Цанков и колектив: "Psoriasis as a systemic disease" 
Дискусия

Свързани отделения