Уважаеми пациенти, 

Бихме искали да Ви уведомим, че Клиниката по Пневмология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда временно преустановява приема и достъпа на пациенти до своята структура. Мерките се налагат след установяване на положителна проба за COVID-19 на пациент на клиниката, който впоследствие е преведен за продължаващо лечение в друго лечебно заведение, според установения към момента протокол на Националния кризисен щаб за борба с коронавирус и на Министерство на здравеопазването. Спазени са всички предписания на Столична регионална здравна инспекция за пълна дезинфекция и противоепидемиологичен контрол. Всички, които са били в контакт със заразения пациент от 1 и 2 ред, включително персоналът от лечебното заведение, са идентифицирани и също са изолирани и поставени под карантина.

Всички останали клиники, отделения и структури на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда продължават да функционират и да лекуват своите пациенти при засилени мерки за дезинфекция и контрол, спазвайки всички политики и предписания за превенция на разпространението на коронавирус. 

Мерките включват стриктна дезинфекция на всички повърхности 4 пъти в денонощието както в сградата на болницата, така и в прилежащите пространства в двора ѝ. Персоналът и пациентите влизат през различни входове в сградата. Осигурено е посрещане на всеки влизащ в болницата, измерване на температурата му и снемане на кратка анамнеза - причина за посещение, контакт с болни, симптоми, пътувал ли е извън страната в последните 14 дни. Пациенти и посетители с повишена температура се насочват към входа на Спешно отделение, където подлежат на допълнителна оценка. 

Бихме искали да Ви уверим, че Вашата безопасност е на първо място за нас, и всички наши усилия са насочени към максимален противоепидемиологичен контрол и същевременно осигуряване на адекватна и пълноценна медицинска грижа за всички нуждаещи се пациенти.