Националният консултант по пластична хирургия доц. д-р Димитър Евстатиев  оглави новосъздадената Клиника по пластична, взъстановителна, естетична и лицево-челюстна хирургия на МБАЛ „Токуда Болница София”. Новата структура ще извършва пластични, реконструктивни и естетични операции в пълен обем на цяло тяло. За справки и записвания е разкрит телефон: 02/403 4911 и 02/403 4000.

„Клиниката ще покрива цялата гама от хирургични интервенции – пластични и възстановителни процедури след онкологични заболявания, изгаряния и вродени малформации при деца и възрастни, както и естетични хирургически интервенции след комплексна оценка на здравословното състояние на пациентите”, казва доц. Евстатиев. Той добавя, че в този област на медицината най-важна е сигурността на пациентите. „Модерната апаратура и мултидисциплинарният подход при лечението, което означава възможност за консултиране на пациента с всички необходими специалисти в рамките на престоя и мигновенно реагиране в случай на усложнение – ни дават увереност за нормалния ход на хирургичната интервенция и бързото възстановяване на пациента”, уточнява доц. Евстатиев.

В отделенията на Клиниката „Пластична, възстановителна и естетична хирургия” и „Лицево-челюстна хирургия” работят висококвалифицирани хирурзи и медицински екипи, които прилагат най-модерните и изпитани световни практики.

Доц. д-р Димитър Евстатиев има три специалности - обща хирургия, лицево-челюстна хирургия и пластична хирургия с над 40 години опит в сферата на пластичната хирургия. Специализирал е в Русия, Чехословакия, Австрия, Германия, Испания. 20 години е ръководил Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към Университетската Александровска болница. Той представлява България в Международната асоциация по пластична хирургия и е председател на Българската асоциация по пластично-възстановителна и естетична хирургия.