От 12 до 16 ноември ще се проведе ежегодната, четвърта по ред национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. Тази година кампанията е с фокус върху:
1. Професионални екземи при фризьори и козметици;
2. Кожни алергични заболявания при децата.

В рамките на кампанията пациентите ще бъдат преглеждани безплатно, а по преценка на специалистите ще бъдат извършени кожно-алергични тестувания, също без заплащане.

Екземите при фризьори и козметици са разпространени при над 70% от преставителите на тези професии, тъй като са в постоянен контакт с различни алергени (бои за коса, измиващи препарати, ароматни масла и др.).

Кампанията е насочена и към точното диагностициране на алергични заболявания при децата. Ранното откриване на риск от развитие на алергия е от съществено значение за бъдещата професионална ориентация и необходимите профилактични мерки, категорични са специалистите от Клиниката по Дерматология и венерология в Токуда.

Желаещите да бъдат прегледани трябва предварително да се запишат на тел: 02/ 403 4933 – Клиника по Дерматология и венерология в МБАЛ „Токуда Болница София”.