За да отговорим на повишения интерес към PCR-тестовете за COVID-19, мобилният пункт за вземането на проби ще работи с удължено работно време - от 8:30 до 16:00 ч, считано от понеделник, 20 юли до края на месеца.
Тестовете се извършват само с предварително записване на час на тел. 02/403 4000

 

Според новите правила за влизане в Гърция от България, считано от 15 юли 2020 г. в 06.00 ч. сутринта, само пътници, които имат документ за негативен за COVID-19 PCR-тест, ще бъдат допускани да влязат в страната.

Тестовете за коронавирус на границата ще бъдат признавани, ако са направени до 72 часа преди пътуването, в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация. Клинична лаборатория на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е лицензирана от Министерство на здравеопазването за извършване на PCR-тест за COVID-19.

За издаването на документите е необходимо да попълните личните си данни на място в Болницата или предварително, като можете да изтеглите файл от тук >

Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането им се наказва от гръцкото законодателство.

Вземането на проби от носен и гърлен секрет за тестване за коронавирус с RT-PCR тест в Болница Токуда се извършва извън лечебното заведение, в обособен за целта мобилен пункт, който се намира в близост до входа на Спешно отделение. Работното време е от 8.30 до 11.30 ч, а от 20 юли до края на месеца е удължено до 16.00 часа, с предварително записване на час на тел. 02/403 4000.

Ако посещавате болницата само за тестване за коронавирус с RT-PCR тест, не е необходимо да ходите до Спешна регистратура 2. Регистрацията, попълването на информирано съгласие и получаване на парола за интернет-достъп до резултатите става на място в мобилния пункт. Декларация за информирано съгласие можете да попълните на място или предварително, като изтеглите от изтеглите от тук>

Тъй като от изключителна важност за надежден резултат от генетичното изследване е правилното вземане на пробите, при нас то се извършва само от лекар, специално обучен за тази манипулация. Пациентите се планират през достатъчен интервал от време, за да се осигури социална дистанция и да се извърши нужната дезинфекция между отделните посещения. Персоналът в мобилната лаборатория ползва лични предпазни средства с висок клас защита. На място има осигурени дезинфекционни материали и за пациентите.

Клинична Лаборатория на Болница Токуда притежава международен сертификат за качество и компетентност на PCR-диагностика на COVID-19, издаден от Instand - една от най-престижните организации за провеждане междулабораторни оценки на качеството в медицинските лаборатории. Успешно издържаният външен контрол е един от основните индикатори за качество и задължително условие за Акредитация на медицинските лаборатории, независимо дали клинична, микробиологична или вирусологична. 

Повече за тестовете за Коронавирус научете на този линк >

 

 

Свързани отделения