Кардиолози от Кеймбридж и болница Токуда ще преглеждат безплатно пациенти със сърдечни оплаквания на 3 юни 2011

Лекарите от двете болници ще представят новости в областта на кардиологията и кардиохирургията с демонстрация на инвазивно лечение на живо на 02 юни 2011

Британски водещи лекари от Кеймбридж и специалистите на Токуда заедно ще преглеждат пациенти със сърдечно-съдови заболявания на 03 юни 2011 година.

Международния екип ще консултира безплатно от 08,00 до 12,00 часа. Желаещите да посетят прегледите трябва да се запишат предварително на тел: 02/403 4000. Няма да се изискват направления или други документи от пациентите. Безплатната консултация ще включва преглед от специалист, електрокардиограма, измерване на кръвното налягане и препоръки за лечение, когато това се налага.

Ден по-рано – на 02 юни 2011 – от 9,00 часа в Аулата на МБАЛ „Токуда Болница София” ще се проведе и съвместен практически семинар, в който специалистите на Токуда и гост-лекарите от Кеймбридж ще демонстрират на живо съвременните методики за лечението на заболяванията на сърцето и големите съдове и ще запознаят аудиторията с новостите в областта на инвазивната кардиология, кардиохирургията и електрофизиологията.

Гост-лекарите от Кеймбридж са:

Д-р Леонард Шапиро – инвазивен кардиолог, Университетска болница Кеймбридж

Д-р Дейвид Дженкинс – кардиохирург, Университетска болница Кеймбридж

Д-р Саймън Финн – електрофизиолог, Университетска болница Кеймбридж

Семинарът е насочен към специалисти в изброените области, специалисти от доболничната помощ, специализанти и студенти по медицина. Събитието е кредитирано от БЛС.

Достъпът за всички желаещи е свободен.